Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bývalý šéf Finančnej správy František Imrecze ide do väzby
Zdielať na

Bývalý šéf Finančnej správy František Imrecze ide do väzby

BRATISLAVA / Bývalý šéf Finančnej správy František Imrecze ide do väzby. Dôvodom je obava z pokračovania v trestnej činnosti a možného ovplyvňovania svedkov.

Informáciu potvrdil jeho advokát, s tým, že voči rozhodnutiu podali sťažnosť. „Nestotožňujeme sa s tým. Klient verí, že sa preukáže všetko a bude očistený,“ uviedol advokát. Okrem Imreczeho prokurátor žiadal väzbu aj pre Milana Gregu, Petra Brhela a Janu Rovčaninovú. Ostatných zadržaných v kauze Mýtnik prepustili.

Do väzby ide aj Grega, Rovčaninová a Brhel

Väzobne stíhaný bude aj Milan Grega. Jeho advokát Ľubomír Hlivák podal na mieste sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd SR. Hlivák potvrdil, že podľa názoru súdu by mali aj Gregu stíhať nie za porušovanie povinností pri správe cudzieho majetku, ale za machinácie pri verejnom obstarávaní, kde je trestná sadzba 2-8 rokov. Pre Gregu aj Imreczeho by to v prípade dokázania viny znamenalo, že by dostali radovo nižší trest. Keďže pri prvom skutku by mohli odisť s podmienkou, pri zločine porušovania povinností pri správe cudzieho majetku by mali trestnú sadzbu 10 až 15 rokov.

Do väzby putuje aj konateľka IT firmy Allexis Jana Rovčaninová. Jej advokát podá proti rozhodnutiu o väzbe sťažnosť na Najvyšší súd. Väzobne stíhaný bude i Peter Brhel, brat oligarchu z pozadia Smeru Jozefa Brhela. Nakoľko bol Jozef Brhel v tom čase v zahraničí, súd o ňom v pondelok nerozhodoval. Pred ôsmou hodinou večer však mal podľa informácií TV JOJ pristať na letisku v Rakúsku.

Národná kriminálna agentúra zadržala v piatok 29. januára v rámci akcie Mýtnik bývalého šéfa finančnej správy Františka Imreczeho a ďalších osem osôb. Zadržaní boli v súvislosti s korupciou a machináciami pri verejnom obstarávaní. Väzobné stíhanie následne prokurátor navrhol štyrom obvineným. Polícia v rámci akcie obvinila aj podnikateľov Michala Suchobu a Jozefa Brhela. Obaja sú však momentálne v zahraničí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy