Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Sudkyňa Eva Kyselová vraj vzala úplatok v prípade tragického výbuchu telefónnej búdky v Žiline
Zdielať na

Sudkyňa Eva Kyselová vraj vzala úplatok v prípade tragického výbuchu telefónnej búdky v Žiline

ŽILINA / Prípad obvinených žilinských sudcov má podľa denníka N pokračovanie. Bývalý sudca tamojšieho krajského súdu Pavol Polka pri spolupráci s políciou údajne vyzradil, že sudkyňa Eva Kyselová vzala úplatok v prípade tragického výbuchu telefónnej búdky v Žiline. Korumpovať mal jeden z obvinených mužov. Niekdajšia predsedníčka krajského súdu sa vraj obohatila o 17 tisíc Eur.

Pavla Polku zadržali elitní policajti v septembri minulého roka, obvinili ho a vzali do vyšetrovacej väzby. Príslušníci NAKA vtedy urobili raziu aj u Evy Kyselovej, ktorá však zostala na slobode. Lenže minulý týždeň sa k nej znova vrátili a to zrejme preto, že doktor Polka sa už nebráni spolupráci s políciou. "Vypovedal nielen k tejto sudkyni, ale aj ďalším sudcom." informuje obhajca Pavla Polku Daniel Lipšic. 

Sudkyňa špecializovaného trestného súdu v Pezinku poslala bývalú predsedníčku Žilinského krajského súdu do väzby a doktorka Kyselová proti tomuto rozhodnutiu okamžite podala sťažnosť. "Popiera naznačovanú korupciu," hovorí obhajca Evy Kyselovej Ľubomír Hagara.

Eva Kyselová mala zobrať úplatok, ktorý jej vraj sprostredkoval samotný Pavol Polka. A to v mimoriadne tragickom prípade, keď pri explózii telefónnej búdky v centre Žiliny zomreli traja nevinní ľudia. Nástražný výbušný systém pod búdkou bol pritom určený pre boxera Viktora.
"Moja zbraň boli päste a na základe, že fyzicky na mňa nemali, tak ma chceli zlikvidovať," hovorí plánovaná obeť výbuchu Viktor. 

Obžalovaní za tento čin boli piati muži. František Salinger a jeho komplici. Rozsudok okresného súdu nadobudol právoplatnosť práve u Salingera a taktiež jedného člena jeho gangu. A keď sa krajský súd zaoberal touto kauzou mal jeden zo zostávajúcich troch mužov, Patrik, vybavovať pre seba verdikt, aký by sa mu páčil. A jeho peniaze údajne naozaj ovplyvnili to, že krajský súd zrušil rozhodnutie prvostupňového súdu, ktorý mu nadelil sedemročné väzenie.

Prípad sa teda znova dostal na okresný súd, ktorý uznal vinu len dvom z trojice mužov. "Obžalovaného PB okresný súd oslobodil, pretože nebolo dokázané, že skutok spáchal obžalovaný," informuje hovorkyňa KS Žilina Anna Dudová Záborská. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy