Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Mladík, ktorý mal sekeru v parlamente tvrdí, že mu štát zničil život a chcel odplatu
Zdielať na

Mladík, ktorý mal sekeru v parlamente tvrdí, že mu štát zničil život a chcel odplatu

BRATISLAVA / Mladík, ktorý chcel sekerou zaútočiť na poslancov parlamentu, je už v rukách polície. Podľa našich zistení nemal pri sebe iba túto zbraň. Vraj mu štát zničil život, a tak sa chcel odplatiť.

Muž mal v stredu približne o 16:00 priamo namierené do budovy parlamentu s taškou v ruke, v ktorej sa nachádzala sekera. Jedným zo svedkov bol bývalý poslanec parlamentu, ktorý mal s kolegom pred národnou radou pracovné stretnutie. Páchateľ sa zrejme snažil dostať dovnútra cez zatvorené dvere. "Taký mladý, štíhly v kanadách, ráznym krokom smeruje k parlamentu. Ešte som vravel tomu kolegovi, no ten chlapík vyzerá akoby mal v tej taške výbušniny. Skutočne, keď vošiel do parlamentu, zrazu aj tí ochrankári, čo boli vonku na cigarete, tak sa všetci zhŕkli dovnútra do dverí," hovorí svedok, bývalý poslanec NR SR Ján Marosz. 

Ochrankári mali ihneď zareagovať profesionálne a vrhnúť sa naňho, muž však mal klásť odpor. "Vyzeralo to na zúfalého mladého človeka, možno že mal látky v sebe, vykrikoval, že politici, súdy mu zničili život, že môžu za to, v zlej situácii je. Vyzeral, že bol veľmi nešťastný a psychicky na dne," hovorí Marosz. Pri osobnej prehliadke u neho našli okrem sekery aj veľké puzdro s dýkou. Po jeho spútaní dorazila na miesto policajná hliadka. "Odborný personál Kancelárie Národnej rady Slovenskej republiky v súčasnosti s Úradom ochrany ústavných činiteľov momentálne analyzuje celkové bezpečnostné opatrenia, z tohto dôvodu presný počet osôb zabezpečujúcich ochranu Národnej rady nie je možné z bezpečnostných dôvodov komunikovať," informuje hovorkyňa Národnej rady SR Michaela Jurcová. 

"Vami uvedeným prípadom sa v súčasnej dobe už zaoberá vyšetrovateľ bratislavskej krajskej kriminálky, ktorý v tejto veci vykonáva všetky potrebné úkony s cieľom jej náležitého objasnenia. Bližšie informácie k tomuto prípadu poskytneme, keď to situácia vo vyšetrovaní umožní," informuje hovorca KR PZ Michal Szeiff. "Je ťažká doba, mnohí ľudia majú psychické problémy, ale toto určite nebol správny spôsob ako riešiť zlú životnú situáciu," hovorí Marosz.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy