Jasno
19°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Roman Mikulec vymenoval nového policajného prezidenta. Stal sa ním Peter Kovařík
Zdielať na

Roman Mikulec vymenoval nového policajného prezidenta. Stal sa ním Peter Kovařík

BRATISLAVA / Minister vnútra vymenoval nového policajného prezidenta. Stal sa ním Peter Kovařík, ktorého odporučil aj parlamentný výbor pre obranu a bezpečnosť.

Brannobezpečnostný výbor vypočúval kandidátov na policajného prezidenta, Štefana Hamrana a Petra Kovaříka v pondelok. Hlasovanie samotných členov bolo zaujímavé. Zatiaľ čo Hamran dostal iba 6 podporných hlasov, Kovařík 10. Paradoxne štyri od poslancov opozície. Koalícia pri výbere jednotná nebola a nepodporili ho ani všetci vládni poslanci. Vrátane poslancov SaS, či SME Rodina.

Peter Kovařík

53 ročný, momentálne najvyššie postavený policajný funkcionár. Začínal ako vyšetrovateľ na okresnej, neskôr krajskej úrovni. Za Spišiakovho šéfovania policajného zboru sa z neho stal šéf prezidiálneho Úradu boja proti korupcii. Zle nepochodil ani po vtedajšej výmene garnitúry, keď sa za Gašpara ocitol v spojených štátoch ako policajný pridelenec. Ostatné roky ho verejnosť mohla vnímať na Úrade vlády, ako šéfa Odboru prevencie korupcie. Až kým sa z neho nestál dočasne poverený policajný prezident.

Prečítajte si minútu po minúte z pondelkového vypočúvania kandidátov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy