Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Starenka zhorela so svojim psíkom po tom, čo si v dome svietila sviečkou
Zdielať na

Starenka zhorela so svojim psíkom po tom, čo si v dome svietila sviečkou

ŠTIAVNICKÉ BANE / Tragédia, ktorá otriasla obcou Štiavnické Bane. V jednom z miestnych domov sa pravdepodobne od sviečky vznietil požiar. V príbytku zomrela staršia pani a jej psík.

Požiar v domčeku vznikol v noci zo štvrtka na piatok. Susedia po tom ako spozorovali oheň v skromnejšom domčeku bez elektriny, privolali pomoc.


"My sme už boli v posteli, keď nám volala kamarátka dole z Piarku, že nad nami horí dom, keď sme vyšli von tak sme to už videli, takže manžel hneď zavolal hasičov," povedala suseda.

"V čase príchodu hasičov na miesto udalosti bola požiarom zachvátená celá strešná konštrukcia. Veliteľ zásahu bol po príchode na miesto informovaný, že v dome sa má nachádzať jedna osoba," informoval hovorca hasičov Matúš Kondela.



Hasiči vykonali prieskum vnútorných priestorov za súčasného hasenia a ženu našli zavalenú pod strešnou konštrukciou bez známok života. "Bývala tam sama, taká staršia pani – dôchodkyňa, kúrila si v piecke, nemala elektrinu," dodala suseda.

"Ako predbežnú príčinu smrti určil zisťovateľ pravdepodobne požiar, ktorý vznikol od sviečky. V súvislosti s požiarom bolo začaté trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," skonštatovala policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Na mieste udalosti zasahovali 4 príslušníci z Hasičskej stanice z BŠ s 2 kusmi techniky ako aj členovia dobrovoľných hasičských zborov obcí Štiavnické Bane a Štefultov. Domu v ktorom horelo, sa nachádzal v ťažko prístupnom teréne. "Vzdialenosť od miesta požiaru pokiaľ sme sa mohli dostať s technikou je cca 170 , 180 metrov, takže bolo treba naťahovať hadice," povedal veliteľ zásahu Ján Lupták.

Podľa informácií TV JOJ zahynul v dôsledku požiaru zrejme aj majiteľkin psík.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy