Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Beštiálny počin muža: Nožom dobodal svojho psa, ten sa od strachu ukryl za domom
Zdielať na

Beštiálny počin muža: Nožom dobodal svojho psa, ten sa od strachu ukryl za domom

KALINOV / Psa s bodnou ranou na tele našli vo štvrtok večer v obci Kalinov. Krutý útok nožom má na svedomí 58-ročný muž. Zakrvavené zviera sa ukrylo v neobývanom dome. Na miesto dorazila veterinárna lekárka aj policajná hliadka. Muž je samotár. Náš štáb našiel odľahlé miesto, kde žije pomerne zvláštnym spôsobom.

Bolo krátko po šiestej večer. Veterinárka sa ponáhľa k zranenému psovi. Vo videu môžete vidieť autentické zábery, na miesto dorazila aj policajná hliadka. Zakrvaveného psa si všimla manželka starostu obce, ktorý býva hneď vedľa. "Strašne tu skučal a manželka to počula, pokým sa obliekla sa, prišla von a nevedela nájsť psa. Potom prišiel aj syn a išli po krvavých stopách. Psa našli a keď sa vrátili videli nôž," povedal starosta obce Kalinov Ivan Sivák.

"58-ročný muž zaútočil na psa a spôsobil mu zranenia, ktoré si vyžiadali veterinárne ošetrenie," uviedla hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. Zraneného psa naložila veterinárka do auta a smerovala s ním rovno do ambulancie. Psa museli dôkladne prezrieť, nebolo jasné, koľko bodných rán utŕžil. "Myslím si, že je to bodná rana od noža, respektíve tržná rana spôsobená nožom," zhodnotila Lenka Lisá, veterinárna lekárka, OZ Pomáhaj a chráň. Nasledovala uspávacia injekcia a niekoľko stehov. Pes zostane v rukách občianskeho združenia v Humennom.

"Určite psíček nepôjde naspäť, nie je čipovaný, takže zo zákona nepatrí nikomu," skonštatovala Lisá. Pes sa do obce zatúlal nedávno. Každý deň ho kŕmila rodina starostu obce aj ich susedia. V čase útoku sedel pes pred ich bránkou a čakal na jedlo. "Mňa prekvapilo, že vôbec zaútočil na tohto psíka. Lebo ten pes bol socializovaný doslova, mal strašne rád ľudí," skonštatoval Sivák. "Humenský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinu týranie zvierat," oznámila Ligdayová.

Podľa slov miestnych, je podozrivý muž samotár. Býva na odľahlom mieste. "Žije v chatrči bez vody, bez elektriny, on sa vyjadril, že ináč by už nevedel existovať," prezradil Sivák. Za tento čin mu hrozí dvojročné väzenie. Podľa slov starostu až doteraz s ním v obci žiaden problém nemali. Podľa najnovších informácii sa zviera zo zranenia postupne zotavuje. "Chcela by som sa poďakovať všetkým, ktorí sa podieľali na záchrane," dodala Lisá.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy