Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Matka týrala svoju dcéru sedem rokov. V minulosti zaútočila aj na sociálnu pracovníčku
Zdielať na

Matka týrala svoju dcéru sedem rokov. V minulosti zaútočila aj na sociálnu pracovníčku

PRIEVIDZA / Z týrania vlastnej dcéry obvinili policajti z Prievidze 50 ročnú ženu. Podľa výsledkov vyšetrovania dievča často silno bila. Žena, ktorá mala problémy so zákonom aj v minulosti, skončila v cele.

Matka svoju dcéru podľa polície týrala takmer 6 rokov. Jej útrapy začali v roku 2015, v čase, keď mala len sedem rokov. Podľa doterajších zistení polície ju mama často bila veľkou intenzitou po celom tele. V jednom prípade jej dokonca rozbila ústa.  "Išlo o fyzické týranie maloletého dieťaťa matkou, to sa deje väčšinou sociálne nestabilných rodinách. Rodičmi, ktorí sú závislí od alkoholu alebo iných drog, " povedala psychologička Darina Hrabovská.

Stačilo aby neposlúchla mamin príkaz a nasledovala bitka. Dievča malo často modriny po celom tele. "Nezvyčajné, že si to nikto nevšimol, ani susedia, učitelia," uviedla Hrabovská.

Niekoľko rokov trvajúce trápenie sa skončilo pred pár dňami. Policajti agresívnu ženu zadržali. "Vyšetrovateľ z Prievidze obvinil zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby 50-ročnú ženu z okresu Prievidza," informoval policajný hovorca Pavol Kudlička.

"Príslušný Úradu práce sociálnych vecí a rodiny Prievidza, v súvislosti s aktuálnymi udalosťami v rodine vykonal všetky potrebné opatrenia sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately. Starostlivosť o maloletú zabezpečuje otec a bola jej poskytnutá aj odborná psychologická pomoc," uviedla z ústredia práce Magdaléna Chaľová.

"Tieto deti sú buď utiahnuté, alebo naopak trpia poruchami správania a sú agresívne taktiež. V dospelom veku dokonca dvakrát častejšie sa u nich prejavujú poruchy správania," dodala psychologička.

Podľa policajného hovorcu Kudličku bol daný návrh obvinenej do väzby a daná vec je v štádiu vyšetrovania.

V minulosti táto žena zaútočila na sociálnu pracovníčku.Tá prišla na kontrolu do jej domácnosti. Žena ju nechcela pustiť dnu a fyzicky na ňu zaútočila.  "V minulosti bola žena obvinená z útoku na verejného činiteľa," konštatuje policajný hovorca. Za to jej súd vymeral podmienku. Počas nej ju znovu zatkli a obvinili z týrania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy