Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Úraduje sneh: Policajti zasahovali pri dopravných nehodách vo všetkých okresoch
Zdielať na

Úraduje sneh: Policajti zasahovali pri dopravných nehodách vo všetkých okresoch

SLOVENSKO / Sneh na ceste asi nepoteší žiadneho vodiča. Naplno sa to potvrnočnédilo aj včera. Husté sneženie a miestami aj snehové jazyky doslova vykoľajili zopár šoférov. Zábava to nebola ani na diaľniciach.

V Bratislave a v jej okolí sa vždy pohybuje niekoľkonásobne viac áut, než v iných mestách. Aj preto dochádza v okolí hlavného mesta, v čase keď nasneží, k častejším dopravným nehodám. Nepriaznivé počasie, sa včera podpísalo pod nehody na cestách Západného Slovenska. "Polícia včera zaznamenala v rámci Trnavského kraja 5 dopravných nehôd a ďalších 8 škodových udalostí. Policajti zasahovali pri kolíziách a dopravných nehodách vo všetkých okresoch. Vo väčšine prípadov vodiči neprispôsobili jazdu aktuálnemu počasiu a situácii na ceste. Viacerí vodiči s autami skončili mimo cestu," informuje hovorkyňa KR PZ Trnava Zlatica Antalová. 

Napriek zvýšenému počtu nehôd a škodových udalostí polícia neeviduje za včerajší deň na cestách v Trnavskom kraji našťastie vážnejšie zranenia. Pri jednej dopravnej nehode v trnavskom okrese si sadol vodič za volant pod vplyvom alkoholu. Nafúkal viac ako 1,7 promile. "Dopravní policajti nezaevidovali zvýšený počet dopravných nehôd na území Bratislavského kraja. Dňa 12.01.2021 došlo k piatim dopravným nehodám a k dvanástim škodovým udalostiam," informuje hovorkyňa KR PZ Bratislava Veronika Martiniaková. 


Polícia a záchranné zložky museli dnes popoludní zasahovať aj na Východnom Slovensku.
Na ceste medzi Jasovom a Moldavou nad Bodvou zišlo z cesty a narazilo do stromu osobné auto, ktoré šoférovala dôchodkyňa. Pravdepodobne dostala šmyk. Staršiu ženu a spolujazdca previezli s ťažkými zraneniami do nemocnice. "Posádka leteckých záchranárov si na mieste dopravnej nehody prevzala do svojej starostlivosti 70-ročnú vodičku, ktorá utrpela poranenie hlavy, hrudníka a ďalšie povrchové odreniny," informuje hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Zuzana Hopjaková . 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy