Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Výsledky pitvy 23-ročného Dávida, ktorého našli na Nový rok v Prešove na ulici, sú známe
Zdielať na

Výsledky pitvy 23-ročného Dávida, ktorého našli na Nový rok v Prešove na ulici, sú známe

PREŠOV / Príčinou smrti 23-ročného muža, ktorého nadránom na Nový rok našli v Prešove na ulici pri kolobežke, je podchladenie. Podľa príbuzných to preukázala pitva. Pôvodná verzia, že mal spadnúť zo zdieľanej kolobežky, sa teda nepotvrdila. Dávid mal byť na Nový rok s dvomi partiami. Jedna druhej teraz vyčíta, že ho nechali opitého vonku napospas osudu.

Na mieste, kde dnes horia sviečky našli nevládne telo mladého muža. Bolo to okolo piatej hodiny ráno, keď si ho všimli náhodní okoloidúci. Tí privolali záchranárov. "My sme v podstate boli dve partie a on tu ostal s partiou druhou," povedala Dávidova kamarátka. "Ešte sedel na lavičke, ešte sa so mnou rozlúčil," okomentovala kamarátka Sofia.



Dávid pri oslave príchodu nového roka vypil zrejme trochu viac. S jeho smrťou sa kamaráti nevedia zmieriť. Na mieste, kde Dávida našli okoloidúci dnes prišli zapáliť po dohode sviečku. Z druhej partie podľa nich neprišiel nik. Z osudného dňa si pamätajú aj to, že opitému Dávidovi mal ktosi volať záchranku. "Jeden kamarát ho dal do poriadku, tiež volal záchranku, no povedali, že nepríde, že si má zavolať taxík," uviedol kamarát Ladislav.


Čo sa udialo potom táto partia nevie. Nikto z nich nepredpokladal, že sa prvý deň v roku takto nešťastne skončí. Blízki už poznajú príčinu smrti, Dávid zomrel na podchladenie. "Jasné, že to bola chyba, keď je človek opitý, nenechám tu kamaráta na pospas," myslí si Dávidov kamarát Adrián.



Dávid nemal ľahké detstvo, istý čas strávil v detskom domove. Jeho kamaráti vyhlásili zbierku, aby ho bolo za čo dôstojne pochovať. "Keďže sme nevedeli o jeho ujovi, tak sme si mysleli, že mu nebude mať kto urobiť ten pohreb," povedala kamarátka Sofia. "Bol to môj synovec, žil takým svojim životom, ktorý mu dala ulica," uviedol Dávidov strýko Rudolf Voit.


Verzia, že by Dávid zomrel po páde z kolobežky sa tak nepotvrdila. Bola to zrejme náhoda, že ho našli ležať vedľa nej. Dávidov strýko tiež nechápe, že ho v opitom stave nechali kamaráti na pospas osudu.  "Neverím, že tá partia by ho zdvihla zo zeme a odtiahla ho aspoň do vchodu, aby nezomrel na následky podchladenia," skonštatoval Dávidov strýko.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy