Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Emil a Bibiána žijú v chatke už niekoľko rokov. Obaja snívajú o domove, ktorý stratili
Zdielať na

Emil a Bibiána žijú v chatke už niekoľko rokov. Obaja snívajú o domove, ktorý stratili

PREŠOV / Vlani náš prešovský štáb na Štedrý deň povečeral v záhradnej chatke v spoločnosti dvoch úžasných a skromných ľudí. Napriek tomu, že toho nemajú veľa, sú skromní a podelili by sa aj o to posledné. Bibiána a Emil aj tieto Vianoce prežili v záhradnej chatke.

Gumené čižmy na nohách, strastiplná cesta pomedzi kríky, no ale aj takto žijú ľudia. Pán Emil a pani Bibiána žijú v záhradnej chatke už niekoľko rokov. Najprv bývali každý v inej chatke a až po čase zistili, že sú susedia s podobným osudom. Žijú skromne, ale aspoň majú jeden druhého a vzájomne sa podporujú. Emil aj stále chodí na aktivačné práce.

Obaja občas snívajú o pohodlí domova, ktorý stratili. Ale pri svojej skromnosti sú vďační aj za tú malú záhradnú chatku. "Mám, kde sa vyspať, strechu nad hlavou, neprší na mňa a nefúka. Sú bezdomovci, ale nemajú aspoň to, čo my máme," skonštatovala Bibiána, bezdomovkyňa zo záhradnej chatky. "Hej, štyri hodiny denne chodím do práce," povedal Emil, bezdomovec  zo záhradnej chatky.


Veľa už od života neočakávajú. Podstatné je pre nich zdravie a ako pani Bibiána hovorí, aby ľudia boli k sebe milší. A Emil si zas za všetkých praje skorý koniec pandémie. "Aby všetci ľudia naozaj sa zamysleli nad sebou. Aby ten, čo toho má veľa nedopadol tak ako ja alebo Emil," praje si Bibiána.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy