Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Lockdownové zmeny v doprave na kľúčovom cestnom uzle v hlavnom meste
Zdielať na

Lockdownové zmeny v doprave na kľúčovom cestnom uzle v hlavnom meste

BRATISLAVA / Bratislavská križovatka v Ružinove pri Prístavnom moste patrí medzi najvyťaženejšie uzly na Slovensku. Denne tadiaľ prejde približne 100 000 áut. Cez víkend tam naplánovali zmeny v organizácii dopravy. Niečo otvoria, niečo zavrú.

Na komplikovanej križovatke by mali ešte dnes sprejazdniť dve vetvy smerom na Trnavu a Nitru. Prvá je z centra mesta a Bajkalskej ulice, druhá od Národného divadla a Prístavnej ulice.

Dopravný analytik Jozef Drahovský dodáva: "V tomto smere sa nebudú vytvárať kolóny, navyše Prístavná bude prejazdná a prispeje to k zlepšeniu situácie."

Doprava cez víkend, ktorý už mnohí využijú na odchod z hlavného mesta, by teda mala byť v tomto kľúčovom dopravnom uzle plynulejšia. V nedeľu neskoro večer tam však zatvoria výjazdovú vetvu od Bajkalskej ulice na Prístavný most. Do Petržalky si teda vodiči budú musieť hľadať iné trasy. Upravia sa aj niektoré linky MHD.

Podľa analytika Drahovského však táto uzávierka môže priniesť aj pozitíva: "Prestanú existovať tie dlhé kolóny na Prístavnom moste, ktoré podľa mňa sa výrazne skrátia, alebo úplne zaniknú. Doteraz sa tam stále vytvárali preto, že ten pripájací pruh nebol dobre odladený."

Vetva od centra mesta do Petržalky by mala byť zatvorená až do konca mája budúceho roka. 

Na práce na kľúčových dopravných uzloch sa čaká s nedočkavosťou: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy