Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Ráno na západe krajiny je šmykľavé. Pozor na tvorbu poľadovice!
Zdielať na

Ráno na západe krajiny je šmykľavé. Pozor na tvorbu poľadovice!

SLOVENSKO / Máme aj sneh, ten najmä na Záhorí, aj dážď so snehom, ale aj dážď. Pretože ranné teploty sú nebezpečné, pozor na tvorbu poľadovice! Takáto hrozba je počas celého dnešného predpoludnia a postupne sa bude rozširovať aj na stred krajiny.  Východ krajiny má mrazivé ráno, s teplotou od -4 do -11°C, a to aj preto, lebo je tu oblakov málo. 

Počasie u nás bude ovplyvňovať tlaková níž južne od nášho územia a od juhu k nám začína prúdiť nielen teplý, ale aj vlhký vzduch. To je príčina dnešných zrážok a aj ich rozmanitého skupenstva. Denná teplota vo štvrtok bude od -2 do 3°C v západnej polovici krajiny, na východe bude až do 5°C. Začne fúkať silnejší vietor, na hrebeňoch Tatier bude v priebehu dňa aj víchrica. 

V noci na piatok bude snežiť na východe krajiny, ale počas zajtrajšieho dňa sa bude postupne sneženie na východe meniť na dážď od nadmorskej výšky asi 700 m. Citeľne sa oteplí, denné maximum bude od 1 do 6. na juhozápade a juhovýchode až do 10°C. Silno veterno, na horách až víchrica. 
Prúdenie teplého vzduchu k nám vyvrcholí počas víkendových dní, keď bude denné maximum od 4 do 9, na juhozápade a juhovýchode až do 13°C. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy