Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zo psíka mal byť živý terč. Humenskí kriminalisti riešia smutný prípad týrania
Zdielať na

Zo psíka mal byť živý terč. Humenskí kriminalisti riešia smutný prípad týrania

KAMENICA NAD CIROCHOU / Smutný prípad týrania zvierat prešetrujú humenskí kriminalisti. Zo psíka si niekto urobil živý terč a podľa veterinárnej lekárky mu spôsobil také zranenia, že smrť by bola chlpáča bola milosrdnejšia. Skončil totiž s trieštivou zlomeninou stehennej kosti a takto trpel viac ako týždeň, navyše vyhodený na ulici. Napokon ho odchytili členky občianskeho združenia z Humenného. Röntgen ukázal aj projektil.

Členovia humenského občianskeho združenia psíka odchytili v obci Kamenica nad Cirochou. Tam sa pohyboval asi týždeň a kríval na zadnú labku. Až po príchode do ambulancie zistili, že psík si prešiel peklom. Niekto si z neho urobil živý terč. Potvrdil to aj röntgen.
"Tu je trieštivá zlomenina stehennej kosti ešte aj s projektilom," opísala veterinárna lekárka Lenka Lisa.

Asi dvojročný psík absolvoval operáciu. Podľa lekárky žil s prestrelenou nohou niekoľko dní a to sa odrazilo aj na zákroku. "Kostičky sú jedna poza druhú, to neskutoční bolí a keď zviera pociťuje bolesť, prestáva prijímať potravu, prišiel vychudnutý, ubolený," uviedla Lisa.



Teraz sa zotavuje v karanténnej stanici a členky občianskeho združenia mu už aj našli adoptívnu rodinu.Veterinárna lekárka sa v tejto súvislosti obrátila aj na políciu. Podala trestné oznámenie pre podozrenia z trestného činu týrania zvierat.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy