Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Lukášovi hrozí za dvojnásobnú vraždu v núdzovom stave až doživotie
Zdielať na

Lukášovi hrozí za dvojnásobnú vraždu v núdzovom stave až doživotie

PÚCHOV / Tragédia v Lednických Rovniach v púchovskom okrese otriasla nielen malou dedinkou, kde sa všetci poznajú, ale aj celým Slovenskom. 25 ročný Lukáš, ktorý prišiel zo Švajčiarska na návštevu mal vlastného otca Mira a jeho partnerku Žanetu dobodať v spánku. Vraždu mal mať naplánovanú. Dom podpálil a práve pri založení požiaru mala bratovi pomáhať jeho maloletá nevlastná sestra.

Vraždu mal mať naplánovanú. Dom podpálil a práve pri založení požiaru mala bratovi pomáhať jeho maloletá nevlastná sestra. Malo to zrejme vyzerať tak, že otec a jeho partnerka Žaneta prišli o život pri požiari. Po uhasení plameňov však na ich telách našiel obhliadajúci lekár bodné a rezné poranenia. 

"Motívom mala byť pomsta za zlé správanie sa k deťom, plán bol taký, že k usmrteniu dôjde v spánku, čo sa aj stalo," povedal Michal Slivka, hovorca prezídia PZ. "Obeťami nie sú tí dvaja, čo zomreli, ale všetky tie deti," konštatovala suseda Júlia. Miroslav mal z prvého manželstva dvoch synov, tí s ním ale nežili. Z druhého dve dcéry. V domácnosti s nimi býval ešte aj Michal, syn jeho druhej manželky. Polícia však informácie o zlom správaní sa otca k deťom pred samotným činom vraj nemala. Lukášovi hrozí za dvojnásobnú úkladnú vraždu spáchanú na chránených osobách a v núdzovom stave až doživotie, trestu sa ale nemusí vyhnúť ani jeho 13 -ročná nevlastná sestra, ktorá mu mala pomáhať pri zahladzovaní stôp. "Po dome mala rozliať horľavú látku," priblížil skutočnosti Michal Slivka, hovorca prezídia PZ. "Osoba, ktorá má viac ako 12 rokov, ale nemá 14 rokov nie je trestnoprávne zodpovedná, nemôže byť riešená v trestnom konaní, nemôžu voči nej ani policajti vzniesť obvinenie, pretože to je neprípustné, ale je možné takúto osobu riešiť v civilnom konaní na návrh prokurátora," vyjadrila sa Lucia Kurilovská, špecialistka na trestné právo. Ak prokurátor návrh podá, v civilnom konaní sa teda môže rozhodnúť o ochrannej výchove. Obe dievčatá majú byť momentálne u starej mamy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy