Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Lukášovi, ktorý je obvinený z úkladnej vraždy svojho otca a jeho družky, hrozí výnimočný trest
Zdielať na

Lukášovi, ktorý je obvinený z úkladnej vraždy svojho otca a jeho družky, hrozí výnimočný trest

LEDNICKÉ ROVNE / Brutálnym spôsobom zniesol zo sveta vlastného otca s družkou. Podľa policajného vyšetrovania mu pri úkladnej vražde pomáhala aj jeho mladšia nevlastná sestra. Po krvavej dráme dokonca spoločne podpálili dom, aby zahladili stopy.

Lukáš (25) z Lednických Rovní mal vraždiť, pretože sa jeho nebohý otec údajne k maloletým deťom správal zle. Lukášovi hrozí výnimočný trest. Dnes sudca rozhodoval o tom, či budú Lukáša stíhať na slobode alebo za mrežami.

Lukáša, ktorý je obvinený z úkladnej vraždy svojho otca a jeho družky priviezli na Špecializovaný trestný súd v Pezinku krátko pred 12:00 na poludnie. Obvinený sa pritom len pred pár dňami vrátil na Slovensko zo Švajčiarska, aby navštívil svoju rodinu a mladšie sestry.

Rozhodovanie o väzbe bolo rýchle. Trvalo približne 45 minút. Sudca poslal 25-ročného Lukáša do väzby a eskorta ho previezla do Leopoldova."Dôvodom väzby je obava z možného úteku, z ovplyvňovania svedkov a z pokračovania v trestnej činnosti. Rozhodnutie je právoplatné, prokurátor ani obvinený proti nemu nepodali sťažnosť. Keďže čin spáchal počas núdzového stavu, hrozí mu trest odňatia slobody až na doživotie," informuje prokurátor ÚŠP Ondrej Repa. 

"Nebudem sa k tomu vyjadrovať prepáčte," hovorí obhajkyňa obvineného. Podľa informácií TV JOJ sa na úkladnej vražde podieľala staršia z dvoch sestier. Práve 13-ročná dievčina mala byť terčom zlého otcového správania sa. Údajne jej mal dlhodobo nadávať a občas to vyvrcholilo až fyzickým útokom. Práve preto, mal Lukáš zosnovať tento mimoriadne krutý plán a otca zavraždiť. Prečo, ale mladík zavraždil aj otcovu partnerku zatiaľ zostáva pod rúškom tajomstva. Podľa informácií TV JOJ obvinený mladík pred vyšetrovateľmi vypovedal, no dnes pred súdom takmer nič nepovedal.

"Podľa môjho názoru nie sú obeťou tí dvaja, čo zomreli ale tie deti." vyjadrila sa suseda. Noc pred štvrtkovou tragédiou, sa z domu smrti ešte mala ozývať bujará zábava. O niekoľko hodín, sa ale všetko zmenilo. Nadránom mal Lukáš zobrať nôž a otca s družkou v spánku dobodať. Spolu s 13-ročnou sestrou potom rozliali horľavinu a dom zapálili. Takto sa chceli zbaviť vražedných dôkazov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy