Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Na pozemku obžalovaného zo série vrážd našli pozostatky kostí
Zdielať na

Na pozemku obžalovaného zo série vrážd našli pozostatky kostí

BANSKÁ BYSTRICA / Na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici pokračovalo pojednávanie s mužom, obžalovaným zo série vrážd.

V procese vypovedali súdni znalci. Hovorili o kostrových pozostatkoch, ktoré sa našli na mužovom pozemku, no doteraz sa nepodarilo zistiť komu patria.

Tretím dňom na súde pokračovalo pojednávanie s vrahom zo Zliechova. Šokujúca bola výpoveď znalca z odboru antropológie, ktorá odhalila, že na pozemku obžalovaného našli kostrové pozostatky. Kúsky lebky, rebrá či čeľusť boli značne poškodené ohňom. Podľa testov DNA ale nájdené pozostatky nepatrili Monike, Sandre ani Romanovi, z ktorých vrážd je Miroslav obžalovaný. "Našli sa pozostatky dvoch dospelých osôb a jednej vo veku 13 až 18 rokov, ale nie sú to potenciálne obete z obžaloby," prezradil prokurátor Úradu Špeciálnej prokuratúry. Komu pozostatky patria, kto sú ďalšie obete sa zatiaľ identifikovať nepodarilo. Spolupracuje na tom aj česká polícia a v ich zoznamoch nezvestných porovnávajú DNA. Vypovedal aj spoluväzeň obžalovaného, ktorý potvrdil, že mu Miroslav povedal, že obetí bolo oveľa viac. "Súd vypočul dvoch znalcov a čítal listinné dôkazy," povedala hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková.

Podľa znalcov je Miroslav sexuálny deviant. Dve z obetí zavraždil počas sexu. Má sklony k agresii a je nebezpečný pre spoločnosť. V písomných výpovediach susedov sa objavila zmienka o zvláštne zapáchajúcom mäse, ktorého pôvod nevedel Miroslav vysvetliť, no ponúkal ho po dedine na kŕmenie psov. "Proces bude pokračovať vo februári ďalším dokazovaním," dodáva hovorkyňa Katarína Kudjaková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy