Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pellegrini vytiahol na Matoviča vlastnú zbraň. Internetové referendum
Zdielať na

Pellegrini vytiahol na Matoviča vlastnú zbraň. Internetové referendum

BRATISLAVA / Expremiér Peter Pellegrini využil rovnaký marketingový ťah ako Igor Matovič a vyhlásil internetové referendum. Svoj krok obhajuje tým, že jedinou možnosťou opozície je obrátiť sa na občanov.

Tesne pred výročím Nežnej revolúcie sa opozičné politické strany snažia vzbudzovať opäť povedomie. Robert Fico otvorene podporil a vyzval k účasti na protest, ktorý sa bude konať v symbolický dátum pred úradom vlády. Jeho bývalý stranícky kolega touto cestou ale nechce ísť. Pellegrini tak odkázal ľuďom aby zvolili inú formu protestu. Jedným z riešení má byť symbolické zapálenie sviečky pred svojim domom. 

Na tlačovej besede prišiel ale s nápadom, ktorý by sa opozičnému politikovi Matovičovi páčil. Vyhlásil internetovú anketu, v ktorej si občania budú môcť vyjadriť názor a zahlasovať za odstúpenie vlády. "My sme chceli vytvoriť jedno miesto, kde bude môcť každý občan vyjadriť svoj názor. Myslím si, že je to dobrý postup,"  povedal Pellegrini. Stránka www.referendum2021.sk má byť akousi predprípravou na pripravované referendum opozície, ktorá chce vláde skrátiť svoje obdobie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy