Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Už o niekoľko dní sa chystá ďalší protest proti aktuálnym obmedzeniam. Podporiť ho chcú aj opozičné strany
Zdielať na

Už o niekoľko dní sa chystá ďalší protest proti aktuálnym obmedzeniam. Podporiť ho chcú aj opozičné strany

BRATISLAVA / Sedemnásteho novembra má byť v Bratislave niekoľko protestov proti obmedzeniam, ktoré súvisia s koronavírusom. Opäť sa očakávajú futbaloví ultras aj pravicoví extrémisti. Do bratislavských ulíc však pôjdu aj politici opozičného Smeru či mimoparlamentnej SNS. A to napriek tomu – že zhromažďovanie je stále zakázané.

Takmer pred mesiacom sa protest proti protiepidemiologickým opatreniam pred úradom vlády zmenil na vulgárne a agresívne útoky a zneužívanie detí.

Ďalšie kolo protestu nespokojných ľudí sa chystá 17. novembra, na výročie nežnej revolúcie a okrem futbalových hooligans či prívržencov krajnej pravice ho podporili aj opozičné strany.

"Samozrejme by som ich vyzval, aby sa nezúčastňovali nezákonného zhromažďovania, lebo hrozia aj sankcie," vysvetľuje minister vnútra Roman Mikulec. "Myslím, že poznáme všetci právny stav, ak je zákaz zhromažďovania nad 6 osôb, tak plánovaný protest je nezákonných," pridáva sa Kolíková. 

"Preukážeme 17.novembra otvorený protest za stranu Smer-SD. Nás nemusíte spájať. Ja viem, že niečo si organizuje pán Marček, niečo si organizujú futbaloví ultras, my hovoríme o tom, že podporujeme protesty za predpokladu, že budú demokratické a pokojné," vyjadril sa Robert Fico. 

Pozrite si archívnu reportáž o poslednom proteste: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy