Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Slávne Fekišovce chcú ísť príkladom. Do testovania sa zapojil aj Ďoďov otec
Zdielať na

Slávne Fekišovce chcú ísť príkladom. Do testovania sa zapojil aj Ďoďov otec

FEKIŠOVCE, MALÝ ŠARIŠ / Aj Malý Šariš neďaleko Prešova a okres Sobrance patria medzi tie, ktoré musia absolvovať druhé kolo plošného testovania. Mal totiž viac ako jedno percento pozitívne testovaných ľudí. Medzi obcami, ktoré si testovanie zopakujú sú aj Fekišovce. Netreba ju nijako špeciálne predstavovať, keďže sa už pred dvomi rokmi sa preslávila kontroverzným videom z obecného zastupiteľstva.

Aj keď má obec Fekišovce len necelých 300 obyvateľov, pozná ju takmer celé Slovensko. Preslávilo ju totiž humorné video z rokovania obecného zastupiteľstva. Objavil sa na ňom aj mladý muž menom Ďoďo. Jeho otca sme počas sobotňajšieho nakrúcania stretli pred odberným miestom.

Na kauzu spred dvoch rokov nespomína práve v najlepšom. "Ten, Ďoďo, píš, to bol môj syn. Trošku sa to už upokojilo, ale stále na nás myslia. Ešte ani po dvoch rokoch to nie je normál," povedal Ďoďov otec.


Situáciu v súvislosti s koronavírusom berú miestni obyvatelia s veľkou vážnosťou. Odbery sa vykonávajú v budove bývalej školy a zatiaľ všetko prebieha bezproblémovo. "Mám tam zabezpečené administratívne sily a oni to majú v réžii. A tiež v spolupráci s rímskokatolíckou cirkvou, lebo sa to odohráva v ich budove," povedala starostka Fekišoviec Miloslava Fedorová. Ľudia prejavili o testovanie záujem. Do sobotňajšieho poludnia tam zdravotníci otestovali asi 60 ľudí. Prichádzajú však priebežne, a tak sa netvoria žiadne dlhé rady.

V Malom Šariši ľudia čakali na výsledok antigénového testu priamo na futbalovom ihrisku. Pôvodne rozmýšľali nad domom smútku, no futbalové ihrisko pod holým nebom poskytlo dobré zázemie aj pre testovacie tímy.


Súvisiace články

Najčítanejšie správy