Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Bývalý šéf polície Tibor Gašpar podáva trestné oznámenie na viacero osôb, aj na bývalého šéfa Národnej finančnej polície
Zdielať na

Bývalý šéf polície Tibor Gašpar podáva trestné oznámenie na viacero osôb, aj na bývalého šéfa Národnej finančnej polície

PEZINOK / Na Úrade špeciálnej prokuratúry v stredu vypovedal bývalý policajný prezident Tibor Gašpar. Ako uviedol, dôvodom má byť politicky motivovaná kriminalizácia jeho osoby a jeho rozhodnutím bolo podanie trestného oznámenia.

Exšéf polície podáva trestné oznámenie aj na Bernarda Slobodníka. Ten je známy svojim pôsobením na NAKA ako šéf Národnej finančnej polície. Slobodník pred týždňom vo štvrtok sa rozhodol vypovedať v súvislosti so závažnou ekonomickou trestnou činnosťou. "Dnes som bol na ÚŠP podať trestné oznámenie na viacero osôb, medzi inými na Bernarda Slobodníka, Petra Košča a ďalšie osoby. Mám podozrenie, že pripravujú politicky motivovanú kriminalizáciu mojej osoby, tak ako to bolo v prípade kauzy Vorobjov. Mimochodom aj k tejto kauze som dnes doložil nejaké listinné dôkazy," povedal Gašpar. Slobodník odišiel z funkcie potom, ako sa jeho meno skloňovalo v Kočnerovej Threeme.

Pavol Vorobjov tvrdil, že na pokyn svojho vtedajšieho nadriadeného, ktorým bol Tibor Gašpar mal lustrovať novinára Jána Kuciaka. Neskôr výpoveď ale zmenil. Gašpar už v minulosti pre TV JOJ uviedol, že Vorobjov mu sám povedal, prečo a koľkých novinárov lustroval údajne už v závere roka 2017. "Predpokladám keďže to malo byť na základe dožiadania vyšetrovateľa, že išlo o zákonnú lustráciu," uviedol vo februári minulého roka Gašpar.

Pred rokom v júni ešte Tibor Gašpar uvažoval nad ​návratom. Čo povedal si môžete pozrieť v archívnej reportáži:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy