Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Premiér Matovič: Druhé kolo plošného testovania nemusí byť v 20 až 30 % okresov, v Bratislave dôvod na testovanie nevidí
Zdielať na

Premiér Matovič: Druhé kolo plošného testovania nemusí byť v 20 až 30 % okresov, v Bratislave dôvod na testovanie nevidí

BRATISLAVA / Druhé kolo plošného testovania by nemuselo byť v dvadsiatich až tridsiatich percentách okresov na Slovensku. Uviedol to premiér Igor Matovič diskusnej relácii rádia Expres Braňo Závodský naživo. Matovič dodal, že podľa neho nie je dôvod testovanie v Bratislave zopakovať.

"Druhé kolo celoplošného testovania určite bude, lebo tak bolo rozhodnutie na ústrednom krízovom štábe...Teraz rušiť celoplošné testovanie, lebo niekomu sa nechce, by bolo mimoriadne nezodpovedné," uviedol Matovič v diskusii Braňo Závodský naživo. "Kde bude veľmi dobrá situácia, môžeme si dovoliť druhé kolo neurobiť," dodal Matovič. 

"Máme možnosť spraviť to tento víkend, alebo potom používať lockdown ako celá Európa a celý svet... Iné možnosti nie sú," hovorí Matovič. 

"Vopred môžem povedať, že Bratislava pri incidencii 0,3, tam nie je zásadný dôvod, aby tu prebiehalo druhé kolo... Možno dvadsať, tridsať percent samospráv sa z toho vypustí," dodal Matovič. 

Televízia JOJ má k dispozícii stanovisko konzília odborníkov, ktoré druhé kolo celoplošného testovania neodporúča. 

​Pred vládou sa novinári na druhé kolo testovania pýtali aj ministra zdravotníctva Mareka Krajčího. Informáciu o tom, že konzílium neodporúča druhé kolo celoplošného testovania potvrdil. "Mám túto informáciu, je to moje konzílium. Do noci rozoberali situáciu. Je k tomu aj stanovisko, ktoré predostriem ja alebo niekto z nich na ústrednom krízovom štábe," uviedol Krajčí. "Nakoniec si myslím, že to nie je úplne rozdielne stanovisko ako to, čo komunikoval pán premiér," dodal. 

Minister zdravotníctva si vie predstaviť, že by sa netestovalo ani v Bratislave. 

Správu budeme aktualizovať. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy