Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Jeseň na Slovensku je bohatá na nové knihy. Ponuka je mimoriadne bohatá
Zdielať na

Jeseň na Slovensku je bohatá na nové knihy. Ponuka je mimoriadne bohatá

BRATISLAVA / Veľa sa toho v našich životoch zmenilo od vypuknutia pandémie. Niečo však zostáva nemenné - napríklad aj to, že jeseň na Slovensku je bohatá na nové kvalitné knižné tituly. Tento rok sa už tretí krát uskutoční Knižný kompas. Ponúka dobrý liek na sociálny dištanc, ktorý musíme teraz dodržiavať - knihu.

Knihy inšpirované skutočnosťou, príbehy so šťastným i menej šťastným koncom, pohlaď na realitu našej krajiny. To všetko prináša Knižný kompas, ktorý práve odštartoval.

Vzhľadom na dobu v akej žijeme, sa štvrtkové predstavenie knižných noviniek začalo pretestovaním všetkých, ktorí prišli na oficiálne uvedenie Knižného kompasu. Keďže výsledky všetkých testov boli negatívne, spisovatelia, novinári, zástupcovia vydavateľstva i obslužný personál sa mohli pohodlne usadiť a spoločne odštartovať najvýznamnejšiu knižnú udalosť tejto jesene.

"45 kníh naraz sa ani na pulty nezmestí, preto dve etapy. Dnes začína kompas v kníhkupectvách a 3. novembra začína druhá fáza Knižného kompasu," vyjadrila sa generálna manažérka vydavateľstva IKAR Gabriela Belopotocká.

Okrem románov a detektívok od slovenských bestsellerových autorov vychádzajú aj encyklopédie, či náučná i motivačná literatúra a očakávané tituly od zahraničných autorov. Aspoň niečo pozitívne pandémia priniesla - autori mali viac času na písanie kníh a my budeme mať, čo čítať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy