Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Namiesto bujarých svadieb boli túto sobotu na Orave svadby bez hostiny a v rúškach
Zdielať na

Namiesto bujarých svadieb boli túto sobotu na Orave svadby bez hostiny a v rúškach

ORAVA / Namiesto bujarých svadieb boli túto sobotu na Orave svadby bez hostiny a v rúškach. Dokonca skromný bol aj počet svadobčanov v kostole. Zbory nespievali a bolo počuť iba organ. Zaujímavé je, že Oravčania na prísne hygienické opatrenia veľmi nehromžili a niektorí na takýchto malých svadbách našli aj výhody.

Po 10 ročnom chodení si dvaja oravskí lekári povedali svoje áno v tvrdošínskom kostole.V Tvrdošíne na Orave dvojica hygienické opatrenia aj privítala."Nechýba mi tancovačka, ja nerád tancujem, neviem držať rytmus," povedal ženích.

Svadbu plánovali od leta a pôvodne chceli pozvať sto hostí, ktorých zredukovali na 9 hostí."Aj keď to bola pre nás obeta, nepozvať hostí, ktorí boli pozvaní, máme sa radi a to je pre nás doležité.  Neurazil sa nik, našťastie to chápu, dôležité je zdravie," dodala nevesta. "Je to o zodpovednosti a svedomitosti na každom jednom z nás. Aby smne to rešpektovali, spojili to modlitbou," uviedol kaplán z Tvrdošína.

"Rozostupy dva metre medzi účastníkmi, nevzťahuje na nevestu a ženícha a členov jednej domácnosti. Jedna osoba na meter štvorcový," informoval hovorca konferencie biskupov Martin Kramara.


Najkrajší deň života si dnes užila aj ďalšia dvojica v Dolnom Kubíne. Pred obradom na radnici svadobčanom merali teplotu a museli si vydezinfikvať ruky. A skromnejšou svadbou bol nadšený aj ženích. "Mne to vyhovuje z viacerých dovodv aj finančných, lebo sme začínajúci manželia," povedal mladomanžel. "Vzhľadom na veľkosť našej sobášnej miestnosti je možný počet osob 9 pri obrade," uviedol zástupca primátora Dolného Kubína Matúš Lakoštík.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy