Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Po ostrej hádke brutálna vražda kamaráta. Jej vyšetrovanie žilinská polícia ukončila
Zdielať na

Po ostrej hádke brutálna vražda kamaráta. Jej vyšetrovanie žilinská polícia ukončila

ŽILINA / Žilinská polícia ukončila vyšetrovanie ďalšej vraždy, ktorá sa udiala v tomto roku. Ide o prípad z konca marca. Násilnou smrťou vtedy zomrel Róbert. Na svedomí ho má mať jeho mladší kamarát Pavol.

Tragický incident sa odohral v staršom rodinnom dome v dedine Lietavská Lúčka. V osudný večer tu popíjala partia štyroch chlapov, pričom došlo k ostrej výmene názorov. Keď dvaja z nich odišli, pobili sa medzi sebou Pavol a Róbert, ktorý tu býval. Róbertovi zavolali pomoc susedia. "Posádka, ktorú sme vyslali na miesto zistila, že pacient bol bodnutý do hrudníka a už nejaví známky života," uviedla hovorkyňa OS ZZS SR Alena Krčová.


Pavol sa po smrtiacom útoku vybral preč z domu. Policajti ho potom zbadali ako kráčal pri ceste z Lietavskej Lúčky smerom na Žilinu. "Útočníka krátko po čine zadržala polícia," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ Žilina Jana Balogová. "Prokurátor Krajskej prokuratúry v Žiline podal na obvineného Pavla T. obžalobu na Okresný súd v Žiline," povedal hovorca KP Žilina Martin Kokles.

A to za obzvlášť závažný zločin vraždy. "Za čo mu hrozí trest odňatia slobody od 15 do 20 rokov," uviedol Kokles. Pavla krátko po jeho obvinení, ešte v apríli poslala sudkyňa žilinského okresného súdu do vyšetrovacej väzby. "Po podaní obžaloby Okresný súd v Žiline rozhodoval o ďalšom trvaní väzby obvineného a stanovil termín hlavného pojednávania," dodal Kokles. Pavol, ktorý je vo väzbe, teraz čaká na svoj súdny proces.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy