Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Cesta z krčmy sa mu stala osudným. Mužove bezvládne telo našli dobrovoľníci
Zdielať na

Cesta z krčmy sa mu stala osudným. Mužove bezvládne telo našli dobrovoľníci

VEĽKÁ LEHOTA / Pátracia akcia hasičov, policajtov a dobrovoľníkom sa skončila smutne. Šesťdesiatpäť ročného muža naposledy videli v stredu večer, keď odišiel domov z miestneho pohostinstva vo Veľkej Lehote. Dobrovoľníci žiaľ našli jeho bezvládne telo v potoku.

Šesťdesiatpäťročného dôchodcu Milana hľadala celá obec. Dúfali, že sa ho podarí nájsť zdravého a v poriadku. Naposledy ho videli v stredu večer, v pohostinstve s kamarátmi. "Nahlasovali, že neprišiel domov, prešli sme časť obce kadiaľ chodil domov," uviedol starosta obce Veľká Lehota Jozef Mihál.

Dnes sa k dobrovoľníkom pridali aj policajti, psovod a hasiči. "Začalo sa v obci Chotár, išlo sa na štvorkolke rojnicami a následne bol nález tela nahlásený psovodom," uviedol Stanislav Švolík z Hasičského a záchranného zboru Nová Baňa. "Muža našli v potoku v miestnom potoku na konci obce," skonštatovala policajná hovorkyňa Mária Faltániová.


Voda v potoku mala po silných dažďoch meter a pol. Prúd bol silný. Muž zrejme spadol do vody z mostíka kadiaľ chodieval bežne domov a prúd ho odniesol na miesto, kde ho našli. "Polícia v Novej Bani začala trestné stíhanie vo veci usmrtenie,  príčinu  smrti určí až nariadená súdna pitva," uzavrela Faltániová.

Dve opité mladé ženy zobrali do rúk auto. To skončilo v nemocnici a akoby zázrakom sa nikomu nič nestalo. Viac sa dozviete v reportáži:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy