Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Statusová "vojna" medzi Sulíkom a Matovičom prerástla do parlamentných lavíc
Zdielať na

Statusová "vojna" medzi Sulíkom a Matovičom prerástla do parlamentných lavíc

BRATISLAVA / Už niekoľko dní trvá nečakaná mediálna prestrelka medzi premiérom Igorom Matovičom a ministrom Richardom Sulíkom. Časy, keď po voľbách spoločne obedovali halušky sú zrejme dávno preč . Vyvrcholením boja o vládne opatrenia a spôsob zatvárania prevádzok, bol odchod premiéra Matoviča do Bruselu bez štátneho tajomníka rezortu diplomacie Martina Klusa, ktorý je nominantom Sulíkovej SaS. Ten to zatiaľ komentuje len diplomaticky, na rozdiel od expremiéra Pellegriniho, ktorý označil premiérovo správanie za detinské.

Už po rokovaní vlády bolo zrejmé, že premiér do Bruselu netradične odlieta bez sprievodu Martina Klusa, ktorý je nominantom SaS. Na otázku prečo, odpovedal protiotázkou, či už bol niekto žalovať. "Takže potom aj tá rodina sa tak k nemu trošku správa. Ja osobne nemám najmenší dôvod byť nadmieru ústretový voči SaS a jej predstaviteľom, kým si nevstúpia do svedomia," vyhlásil premiér. 

"Verím, že ide o jednorázovú záležitosť pretože ministerstvo zahraničných vecí je podľa kompetenčného zákona to, ktoré má koordinovať  európsku politiku. Ja predpokladám, že to aj takto zostane. V prípade, že by tu malo dôjsť k nejakej zmene tak toto je už vážna politická téma, ktorá sa musí rozlúsknuť," uviedol Klus.

Tento krok a správanie sa premiéra a Sulíka, ale štipľavo okomentoval bývalý premiér s odkazom, že sa premiér správa ako malé dieťa. "Urobiť takéto detinské gesto, ktoré si robia možno deti v jasličkách alebo škôlkach. Pán štátny tajomník tam má svoj význam. Prepáčte, že to poviem ale pri našom premiérovi by minimálne štyria štátni tajomníci mali byť v Bruseli," uviedol expremiér Peter Pellegrini. 

"Myslím si, že nehrozí žiaden rozpad ani rozkol. Je pravdou, že je to nepekné čo sa deje. Treba držať za jeden povraz a netreba si tu vybíjať ten politický kapitál na nenávisti ľudí," myslí si Boris Kollár.



Týmto ale spor zďaleka nekončí. aj napriek tomu, že dnes prmeiér odletel do Bruselu, sociálne siete si zjavne nevypol ani on ani Richard Sulík. A tak sme si zasa mohli prečítať niečo o premiérových obavách voči devastačným dôsledkom pre bludy, ktoré SaS údajne šíri. "Bohužiaľ, stalo sa iné. SaS sa cynicky rozhodla zahrať na ľúbivú nôtu s jediným cieľom - získať nových voličov bez akéhokoľvek ohľadu na verejný záujem v najťažšej chvíli akú Slovensko prežíva od ll. svetovej vojny," uviedol premiér na svojom facebooku.


Ticho nezostal ani Richard Sulík - ten ale aspoň vyzval ľudí, aby dodržiavali opatrenia.  "Mrzí ma, že predseda vlády odignoroval moje opakované návrhy z leta kontrolovať hranice tak, že do vnútrozemia smie len ten, kto má negatívny test, ten, kto si spraví test na hranici, pendler alebo vodič nákladného auta. Preto, PROSÍM, noste rúška, dezinfikujte si ruky, dodržiavajte odstupy a ak to nie je nutné, nezhromažďujte sa. Fakt to nestojí za to. Všetko ostatné nech ide teraz bokom," vyzval Richard Sulík na svojom profile.



Už dávno ale nejde len o spor Igora Matoviča a Richarda Sulíka. Prerastá aj do parlamentných poslaneckých lavíc. 
Z rána svoj profil na sieti obohatil fotkou poslankyne SaS s nelichotivým komentárom poslanec OĽaNO už o pár hodín fotku zmazal, poslankyni sa vraj ospravedľnil.  "Ak by to bolo šťastné tak by to tam bolo doteraz. Ja som sa už s Jarkou Halgašovou porozprával. Verte, vyriešené. Je to za nami," uviedol poslanec Gyimesi György.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy