Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bývalý výkonný riaditeľ PPA Ľubomír Partika ostáva vo väzbe. Najvyšší súd zamietol jeho sťažnosť
Zdielať na

Bývalý výkonný riaditeľ PPA Ľubomír Partika ostáva vo väzbe. Najvyšší súd zamietol jeho sťažnosť

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Najvyšší súd SR na neverejnom zasadnutí zamietol sťažnosť bývalého výkonného riaditeľa Pôdohospodárskej platobnej agentúry Ľubomíra Partiku proti jeho väzobnému stíhaniu. Obvinený je pritom z prijímania úplatku a legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

"Senát 4T Najvyššieho súdu na dnešnom neverejnom zasadnutí sťažnosť obvineného Ľubomíra Partiku, podanú proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu pracovisko Banská Bystrica zo dňa 7. októbra 2020, ktorým bola zamietnutá jeho žiadosť o prepustenie z väzby na slobodu a zároveň bola lehota trvania väzby u tohto obvineného predĺžená do 4. januára 2021, zamietol, ako nedôvodnú," informovala hovorkyňa Najvyššieho súdu Alexandra Važanová. 

Partika je obvinený pre obzvlášť závažné zločiny prijímania úplatku a legalizácie príjmu z trestnej činnosti, ktorých sa mal dopustiť, ako funkcionár Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA). 

NAKA v rámci akcie Dobytkár opakovane od marca vykonávala zaisťovacie úkony na celom území Slovenska. Dôvodom boli podozrenia z korupčnej trestnej činnosti a legalizácie príjmov z trestnej činnosti z prostredia Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA). Zdokumentovaná výška úplatkov má podľa polície približnú hodnotu 10 miliónov eur. V rámci vyšetrovania tejto kauzy policajti obvinili napríklad bývalého šéfa PPA Juraja Kožucha, finančníka Martina Kubu alebo podnikateľa Norberta Bödöra.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy