Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Špecializovaný trestný súd rozhodol o vzatí kontroverznej Sheily do väzby
Zdielať na

Špecializovaný trestný súd rozhodol o vzatí kontroverznej Sheily do väzby

BANSKÁ BYSTRICA / Ide do väzby. Sheila, čeliaca obvineniam za vyhrážanie prezidentke Zuzane Čaputovej tak skončila po dnešnom rozhodnutí Špecializovaného trestného súdu. Prokurátor žiadal väzbu, aby nemohla pokračovať v trestnej činnosti.

Mimoriadne rušná nedeľa, pred súdom stáli policajti, niekoľko áut parkovalo aj v okolí budovy. Do Banskej Bystrice totiž eskortovali obvinenú Sheilu. Za jej odkazy a videá na sociálnych sieťach pre ňu prokurátor žiadal väzbu. Do budovy súdu vošla s putami na rukách, bez slova."Nebudem sa vyjadrovať prostredníctvom médií, vyjadrím sa v pojednávacej miestnosti," uviedol prokurátor.

Vyhrážala sa napríklad prezidentke Zuzane Čaputovej, a aj toto video, ktoré Sheila zverejnila ju dostalo pred sudcu. "Jeden skutok sa týka tohto prejavu obvinenej, opakovane sa dopúšťala trestných činov," konštatuje prokurátor.


Jej aktivity sledovala polícia dlhšie, prokurátorpre ňu chcel väzbu, lebo by mohla pokračovať v trestnej činnosti.
Pojednávanie trvalo asi hodinu, Sheila  odmietla vypovedať pred sudcom. "Sudca rozhodol o vzatí do väzby Sheilu S., obvinená je z hanobenia rasy, národa a presvedčenia, pre prečin nebezpečného vyhrážania a iné,"  informovala hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

​Dnešné rozhodnutie ešte právoplatné nie je. Obvinená podala sťažnosť o ktorej v najbližších dňoch rozhodne Najvyšší súd. No a do Banskej Bystrici ju privezú zrejme už čoskoro opäť. Aktuálne na ňu čaká proces súvisiaci s extrémizmom. Ide o prípad z roku 2017, kedy pomočila a podpálila korán.

Dôvodom preventívnej väzby je obava z možného pokračovania v trestnej činnosti. Rozhodnutie nie je právoplatné, obvinená proti nemu podala sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy