Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bývalý šéf považsko-bystrického podsvetia Maslák putuje na slobodu
Zdielať na

Bývalý šéf považsko-bystrického podsvetia Maslák putuje na slobodu

TRENČÍN / V auguste prepustil sudca Krajského súdu v Trenčíne Miroslava Masláka na slobodu. Voči tomuto rozhodnutiu podal sťažnosť prokurátor, ale aj samotný Maslák. O sťažnosti tak rozhodoval Najvyšší súd, ktorý niekdajšieho bossa považsko-bystrického podsvetia pustil na slobodu.

Miroslav Maslák bol na Považí známym zločincom, v minulosti čelil viacerým obžalobám, aktuálne sa voči nemu vedú dve. Trestnú činnosť však Miroslav Maslák páchal aj v českej republike kde istý čas podnikal. Za vydieranie tam dostal desať rokov, časť trestu si odpykal v českej republike a časť na Slovensku. KS v Trenčíne ho v auguste podmienečne prepustil z výkonu trestu. Prokurátor sa voči uzneseniu druhostupňového súdu odvolal. Na ťahu bol Najvyšší súd. "Senát NRSR sa v celom rozsahu stotožnil s rozhodnutím KS obmedzenia a povinnosti prvej inštancie považuje za dostatočné," uviedla hovorkyňa Najvyššieho súdu Alexandra Važanová.



Krajský súd uložil Maslákovi trojročnú podmienku a rovnako dlhý dohľad probačného a mediačného úradníka. Nesmie vycestovať do zahraničia, nesmie sa ani stretávať s osobami s ktorými páchal trestnú činnosť. V trojročnej skúšobnej dobe sa Maslák musí zamestnať, alebo sa preukázateľne o zamestnanie uchádzať. O jeho pohybe bude mať súd aj polícia informácie. Na nohu dostal monitorovacie zariadenie. "Senát NS SR pokukazuje na to, že odsúdený si drvivú vačšinu svojho trestu vykonal, má kladné hodnotenia riaditeľa ústavu na výkon trestu ako aj psychológa," dodáva Važanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy