Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
V Klížskej Nemej má koronavírus 41 ľudí z domova dôchodcov. Nakazená je aj 100-ročná starenka
Zdielať na

V Klížskej Nemej má koronavírus 41 ľudí z domova dôchodcov. Nakazená je aj 100-ročná starenka

KLÍŽSKA NEMÁ / V zariadení sociálnych služieb v obci Klížska Nemá v okrese Komárno, majú 56 pozitívnych prípadov koronavírusu - klientov, aj zamestnancov. Dobrou správou je, že nikto z pozitívne testovaných zatiaľ nemá ťažký priebeh ochorenia.

Domov dôchodcov v Klížskej Nemej je od stredy v karanténe. V hlavnej budove sa 15 pozitívnych zamestnancov stará o 41 pozitívnych klientov. Testovaniu všetkých klientov i zamestnancov na Covid-19 predchádzala hospitalizácia jednej z obyvateliek v nemocnici cez víkend.

"Bola hospitalizovaná v komárňanskej nemocnici kvôli inej diagnóze, kvôli prítomnosti respiračného infektu jej bolo vykonané testovanie na Covid-19 s pozitívnym výsledkom," vyjadrila sa hlavná hygienička RÚVZ Komárno Denisa Masárová.

Miestny kultúrny dom sa dočasne zmenil na bydlisko pre negatívnych klientov domova dôchodcov. "Máme pre nich zabezpečenú, sprchu, stravu, všetko, čo potrebujú, veľmi dobre sa tu cítia, oni si myslia, že sú na výlete, medzi nimi nie je žiadna panika," povedala starostka obce Klížska Nemá Rozália Szalay.

Pozitívne testovaný personál domova dôchodcov, ktorý mal príznaky, zostal doma v karanténe. Tí, ktorí sú bez príznakov, zostávajú v práci, domov pôjdu až po uvoľnení opatrení. Vo štvrtok regionálny úrad verejného zdravotníctva testoval posledných 20 klientov ubytovaných v samostatne stojacom penzióne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy