Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Toto nezažijete hocikde! Prezidentka Čaputová hlási zastávky v bratislavskej MHD
Zdielať na

Toto nezažijete hocikde! Prezidentka Čaputová hlási zastávky v bratislavskej MHD

BRATISLAVA / Od utorka si cestujúci v bratislavskej mestskej hromadnej doprave mohli všimnúť na zastávke pri Prezidenstkom paláci jednu zmenu. Hlas, ktorý hlási cestujúcim, na ktorej zastávke práve autobus či trolejbus zastavil, patrí priamo hlave štátu Zuzane Čaputovej. Prezidentka sa aj takto rozhodla podporiť Európsky týždeň mobility a ekologickejšie cestovanie hromadnou dopravou.

Nahrávka, ktorú môžu počuť cestujúci, sa nahrávala v prezidentskom paláci. "Je to taká symbolická podpora myšlienky európskeho týždňa mobility zo strany pani prezidentky," vyjadril sa hovorca Kancelárie prezidenta Martin Strižinec.

Rozhodnutie prezidentky je len jeden z ďalších krokov na podporu ekologickejšieho cestovania. Už v minulosti cestovala vlakom do Viedne, cestovala bratislavskou električkou a v pláne má aj cestovať namiesto vládneho špeciálu komerčnými linkami. "Pri svojich dlhých cestách už nebude využívať vládny špeciál ale komerčné aerolinky a v budúcnosti máme v pláne zmeniť aj vozový park, viac elektromobility alebo hybridných vozidiel," informoval Strižinec. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy