Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V prípade malej Agnesky, ktorá vypadla z okna nemocnice zostávajú nezodpovedané otázky. Polícia už začala trestné stíhanie
Zdielať na

V prípade malej Agnesky, ktorá vypadla z okna nemocnice zostávajú nezodpovedané otázky. Polícia už začala trestné stíhanie

POPRAD / Polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a nemocnica chce pomôcť aj pozostalým - toto sú nové informácie ku tragédii, ktorá sa stala včera popoludní v Poprade. Malá pacientka zomrela po páde z okna detského oddelenia na ôsmom poschodí.

Mnohí sa aj dnes pýtajú, kde bol personál a matka malej Agnesky. Na druhú otázku sme dostali odpoveď od brata maloletej. Matka je ťažko chorá a otec tiež nemohol prísť. Doma majú ešte dve mladšie deti a najstarší syn má už svoju rodinu. Ako hovoria príbuzní, netušili, že sa môže také niečo stať.

Detské oddelenie napriek epidémií prijíma rodičov a príbuzných s deťmi, pretože môžu pri liečbe pomôcť. "Nemocnica Poprad umožňuje všetkým bez rodielu, aby v prípade maloletého pacienta, bol hospitalizovaný so zákonným zástupcom, alebo nim určenou dospelou osobou,"  informovala hovorkyňa nemocnice Sylvia Galajda.

Ak je dieťa na JIS alebo v život ohrozujúcom stave, nemôžu byť pri ňom hospitalizovaní aj príbuzní. Pri Agneske byť mohli, no otázka je, kde bol personál.

Na sociálnej sieti možno nájsť stovky kritických komentárov. No i tie, ktoré bránia sestry na oddelení. Nemôžu byť na každej izbe nepretržite. "Oni boli len tam dve a nemohli dávať na každého pozor," okomentoval brat nebohej.

Hovorkyňa aj dnes pripomenula, že okná sú zabezpečené. Vedenie nemocnice neostalo len pri vyjadrení sústrasti pozostalým. "Oslovili sme inštitúciu Zdravé regióny a prostredníctvom ich zástupcu sme ponúkli smútiacej rodine pomoc klinického psychológa z našej nemocnice," dodáva Galajda.

Príbuzných teraz čaká posledná rozlúčka so 7-ročnou Agneskou, no vyšetrovanie jej smrti pokračuje ďalej. "Poverený príslušník začal v danej veci trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Vo veci naďalej pokračujú procesné úkony," uviedol policajný hovorca Igor Pavlik.

"Aj keby hocikoľko peňazí by nám dali, už nám sestru nevrátia," smutne skonštatoval brat Agnesky.

V panelákovom dome spadlo z okna dvojročné dievčatko. Viac v reportáži:​

Súvisiace články

Najčítanejšie správy