Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mimoriadna situácia v Čavoji pokračuje, nemôžu tam jazdiť ani autobusy
Zdielať na

Mimoriadna situácia v Čavoji pokračuje, nemôžu tam jazdiť ani autobusy

ČAVOJ / Ešte v pondelok sa v obci Čavoj v prievidzskom okrese zosypala časť prístupovej cesty do záhrady rodinného domu. Starostka vyhlásila mimoriadnu situáciu. Do dediny nemôžu jazdiť nákladné autá, ani autobusy.

Cesta je porušená natoľko, že do dediny majú zákaz vjazdu nákladné autá aj autobusy. Ľudia musia prestupovať pred dedinou do menších mikrobusov. Na miesto bola privolaná ťažká technika. Pod lesom začali robiť novú cestu.

"Je tu mimoriadna situácia a ešte dlho bude. Obec zostala paralyzovaná, pretože polovica príjazdovej cesty je nefunkčná," uviedla starostka obce Čavoj Anna Gulášová.

 Majiteľka pozemku, na ktorý sa prístupová cesta zosypala sa dozvedela, že stále nie je jasné, komu oporný múr patril.

"To je nemysliteľné, aby sme múr, ktorý nie je náš, my spravovali. Čo sme my cestári? Nie je to náš múr," povedala majiteľka domu Adriána. 

 Hovorkyňa Trenčianskeho samosprávneho kraja Lenka Kukučková uviedla, že "na základe predbežného šetrenia sa oporný múr nachádzal na súkromnom pozemku. Presné určenie bude možné až po geodetickom zameraní a spracovaní údajov. Cestu bude možné opraviť až po spracovaní projektovej dokumentácie a geologickom prieskume podložia cesty. Projektant musí navrhnúť spôsob spevnenia zosunutého svahu."

Trenčiansky samosprávny kraj plánuje cestu opraviť. V najbližších týždňoch to pravdepodobne nebude.

Cestu vedúcu do obce chcú dať do prevádzky v priebehu niekoľkých dní. Všetko zatiaľ platí obec, nad peniazmi nemajú čas rozmýšľať. Nákladnými autami zásobujú nielen miestne prevádzky, ale v dedine je aj viacero rozostavaných domov. "Neviem koľko to bude stáť, ale momentálne na to nie je ani priestor to riešiť, dôležité je to, aby sme to urobili," tvrdí starostka obce Čavoj Anna Gulášová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy