Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Tragický posledný prázdninový víkend. Len 300 metrov od železničnej zastávky vyhasol život ženy
Zdielať na

Tragický posledný prázdninový víkend. Len 300 metrov od železničnej zastávky vyhasol život ženy

PLAVECKÝ ŠTVRTOK / MALACKY / Posledný prázdninový víkend sa začal nešťastím. Len 300 metrov od železničnej zastávky na Záhorí vyhasol život ženy, ktorá pravdepodobne chcela spáchať samovraždu.

Tragédia sa stala  krátko po 17 tej hodine medzi železničnou stanicou Malacky a zastávkou Plavecký Štvrtok. "Podľa doterajších informácií rušnovodič počas vedenia vlaku smerom do železničnej zastávky Plavecký Štvrtok spozoroval medzi koľajnicami osobu, ktorá sa nehýbala. Okamžite použil rýchlo činné brzdenie, napriek tomu zrážke s touto osobou už nedokázal zabrániť," uviedla hovorkyňa polície Veronika Slamková.


Podľa zistení TV JOJ si rušňovodič najprv myslel, že žena prežije. Jej telo sa však po krátkom čase zachytilo o konštrukciu osobného vlaku. "Žiaľ, žene už záchranári nedokázali pomôcť, utrpela zranenia nezlúčiteľné so životom," skonštatovala hovorkyňa operačného strediska Alena Krčová.



Policajti sa snažili okamžite zistiť jej totožnosť na základe fotografie, ktorú zadokumentovali krátko po zrážke s osobným vlakom. Ani okolití obyvatelia z osady ženu vraj nepoznali a nevedeli určiť o koho ide. Identifikáciu im komplikovalo aj to, že osoba mala po tele a najmä na hlave vážne devastačné poranenia. "Poverený príslušník začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," dodáva Slamková.


Presné príčiny a okolnosti tejto tragédie stále zisťuje polícia."Vplyvom tejto udalosti nebola zastavená vlaková doprava. Jazdilo sa po jednej koľaji, 14 vlakov nabralo meškanie 8-62 minút a jeden z nich musel byť odrieknutý," uzavrel hovorca železníc Tomáš Kováč.

Pozrite si autentické zábery zo záchrany samovraha. Ten sa pokúsil skočiť z mosta. Viac v reportáži:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy