Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Prešove sa rozlúčili s poslednou obeťou tragédie na Mukačevskej ulici
Zdielať na

V Prešove sa rozlúčili s poslednou obeťou tragédie na Mukačevskej ulici

PREŠOV / Od obrovskej tragédie v Prešove, ktorú si bude celé Slovensko ešte dlho pamätať, uplynulo už niekoľko mesiacov. Sedem obetí tohto nešťastia mohli ich príbuzní pochovať krátko po hrozivom výbuchu. Pani Ingrid musela čakať až do pondelka.

Po výbuchu sa všetci veľmi dlho snažili nájsť pozostatky pani Emílie, ktorá bývala na 12 poschodí. Žiaľ, nestalo sa tak. Až súd 22. júna vyhlásil nezvestnú ženu za mŕtvu. 

Po ôsmich mesiacoch sa mohli príbuzní rozlúčiť s pani Emíliou, s poslednou obeťou tragédie na Mukačevskej ulici. 

"Vždy, keď sme sa stretli, sme sa pozdravili, porozprávali sme, nikdy sme okolo seba neobišli bez nejakého slova, takže, bohužiaľ, smutná udalosť," poznamenal Mojmír Květoň, bývalý domovník na Mukačevskej ulici č. 9. 

Pani Viere stratila na Mukačevskej ulici svojho manžela. Aj on zahynul pri pri výbuchu. S pani Emíliou boli susedky. Tento pohreb prežívala s rôznymi pocitmi. "S čudnými, veď viete, že mne tam zomrel, je to hrozné," reagovala pani Viera. 

Miesto, kde je plno bolestných spomienok, je už kompletne zbúrané, vyčistené a oplotené. Pietne miesto záčina mať už aj konkrétnu podobu. 

Paradoxne autorkou pietneho miesta bude žena, ktorá pri tragickom výbuchu taktiež prišla o celý svoj doterajší život. 

Na vlastnej koži zažili tragédiu prešovského paneláka. Aké osudy postihli jeho obyvateľov? Dozviete sa vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy