Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Podnikateľa Janíčka so spoločníkom odsúdila Monika Jankovská za vydieranie. Žiadajú opäť obnovu konania
Zdielať na

Podnikateľa Janíčka so spoločníkom odsúdila Monika Jankovská za vydieranie. Žiadajú opäť obnovu konania

TRENČÍN / Trenčianskeho podnikateľa Ondreja Janíčka a jeho spoločníka odsúdila Monika Jankovská za vydieranie. Stalo sa to pred 18 rokmi. Oni ale tvrdia, že sú nevinní a sudkyňa ich pripravila o časť majetku, ktorý zhabala mafia. Snažia sa preto o obnovu konania. Všetky ich doterajšie pokusy boli neúspešné.

Ondrej Janíček sa o obnovu konania pokúša už štvrtýkrát. Verí, že tentoraz bude úspešný. Na súd ho prišlo podporiť viacero ľudí. Do problémov sa dostal v roku 2002, keď ho spolu s jeho spoločníkom odsúdili za zločin vydierania. Verdikt nad nimi vyniesla Monika Jankovská - bývalá sudkyňa a štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti. Oni ale tvrdia, že sú nevinní. "Bolo treba ma zničiť a obrať o majetky. Aj sa im to podarilo," vyjadril sa Ondrej Janíček.

Monika Jankovská v minulosti všetky obvinenia odmietla. Podnikateľ chce, aby vypočuli aj korunného svedka – muža, ktorého mali vydierať. Ten podľa neho pred súdom nikdy nevypovedal a tvrdí, že Janíček ho nevydieral. "On sa mi nevyhrážal, preto som to aj policajtovi povedal, keď ma prepustili," uviedol Tibor Jurisa, údajná obeť vydierania. "Threema je dôkaz mimoriadny, to bol zločin medzi mafiou a justičnou mafiou," vyhlásil Janíček. 

Monika Jankovská všetky obvinenia odmieta. Emócie teraz lomcovali nielen samotným Ondrejom Janíčkom, ale aj jeho podporovateľmi. Predseda senátu jednej z prítomných udelil pokutu. Pojednávanie trvalo necelé tri hodiny. Potom museli všetci budovu opustiť. Vypli v nej elektrinu. Predseda senátu odročil pojednávanie na 6. október.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy