Jasno
16°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
U.S. Steel Košice bude prepúšťať
Zdielať na

U.S. Steel Košice bude prepúšťať

Zdroj: wikipedia.org

V US Steel Košice pripravuje "zoštíhlenie" administratívy

Počty ani časové termíny nespresnil s tým, že manažment a odborári zatiaľ iba rokujú a hľadajú vhodné formy. Podľa Kulika však nepôjde o násilné prepúšťanie. Do úvahy prichádzajú dve možnosti - formou odstupného, alebo dotknutým zamestnancom ponúknu miesto vo výrobe.

"Celkove by administratívne štruktúry U.S. Steel, ale nie spoločnosť ako takú, mohlo opustiť približne 15 % zamestnancov. Kríza je tu, a tak je potrebné hľadať možnosti ako šetriť," dodal odborársky šéf. 

"Priebežne počas rokov porovnávame našu výkonnosť s ostatnými podnikmi v oceliarskom sektore. Naši zamestnanci si pamätajú podobné projekty na báze dobrovoľnosti z rokov 2005 a 2007. Môžeme povedať, že po skončení a zhodnotení prvého projektu transformácie pracovnej sily v administratíve sme začali s ďalším programom predčasného odchodu do dôchodku. Obidva projekty boli úspešné, čo znamená, že sme sa stali efektívnejšími a veľa ľudí dostalo šancu zmeniť svoj život pri finančné výhodných podmienkach," uviedol hovorca U.S. Steel Ján Bača. 

Situácia na trhu, zdôraznil, sa mení, ale základné pravidlá ostávajú rovnaké. "Vyhráva ten, kto dokáže vyrábať s najnižšími nákladmi a v najlepšej kvalite. Náš prístup sa rozhodne nemení - sme voči našim zamestnancom féroví. Naše ciele zostávajú rovnaké -  sme rozhodnutí udržať naše podnikanie a prekonať krízu," dodal hovorca. OZ Metalurg má približne 14.000 členov, z toho vyše 8500 pracuje v U.S. Steel, ostatní vo fabrikách v Tornali, Dobšinej, Medzilaborciach, Michalovciach a ďalších mestách.

Zdielať na

Najčítanejšie správy