Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
V uliciach Bratislavy ľudia vytiahli varechy, s interupčnými zákonmi nesúhlasia. Ozvali sa aj poslanci NR SR
Zdielať na

V uliciach Bratislavy ľudia vytiahli varechy, s interupčnými zákonmi nesúhlasia. Ozvali sa aj poslanci NR SR

BRATISLAVA / Počas parlamentnej schôdze sa malo rokovať aj o zmene interupčných zákonov, ale presúva sa to na štvrtok. Pripravené sú štyri návrhy - jeden z dielne premiérových Obyčajných a tri návrhy pripravili nezaradení poslanci a Kotlebova Ľudová strana. Poslankyňa SaS Jana Cigániková je proti a kritizuje všetky tri opozičné návrhy, ktoré jej pripomínajú poľské zákony. Predseda Smeru-SD Robert Fico považuje existujúcu legislatívu za dostatočnú a zásadnú zmenu osobne nepodporí - strana však umožní poslancom hlasovať podľa ich svedomia.

"Ak prejde zákon prvým čítaním, čo si myslím prejde, tak predložím pozmeňovacie zákony a budem žiadať sexuálnu výchovu na školách, dostupnú bezplatnú antikoncepciu, " vyjadrila sa Jana Cigániková z SaS. "Viete my máme dobre nastavené zákony, žiadne zmeny nie sú nutné. A ak áno, tak možno vyššia informovanosť pomoc sociálna. Ja určite zmeny nepodporím a je na poslancoch smeru ako budú hlasovať ony," povedal Robert Fico zo Smeru-SD. 

O pripravovaných zmenách zákona ohľadne interrupcií sa síce v parlamente nehlasovalo, ľudia však hlasovali svojimi nohami, hlasom a varechami v uliciach Bratislavy a ďalších miest. Pod heslom Nebudeme ticho protestovali proti navrhovanému sprísňovaniu zákonov, ktoré by viedli k obmedzeniu práv a ohrozeniu zdravia žien.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy