Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dráma v bratislavskej Dúbravke: Muž sa v dome zabarikádoval aj s deťmi, potom si žiadal svojho nadriadeného
Zdielať na

Dráma v bratislavskej Dúbravke: Muž sa v dome zabarikádoval aj s deťmi, potom si žiadal svojho nadriadeného

BRATISLAVA / V jednom z domov v bratislavskej Dúbravke sa zabarikádoval muž, ktorý má byť podľa informácii TV JOJ policajtom. Boli pri ňom aj dve maloleté deti. Incidentu mala predchádzať pravdepodobne hádka medzi ním a matkou detí.

Podľa informácií televízie JOJ mal policajt ženu napadnúť. Potom, čo žena ušla, sa aj s deťmi zabarikádoval a nikoho nechcel pustiť dovnútra. Na mieste museli zasahovať aj kukláči a policajný vyjednávač. Mužov zákona však odmietal pustiť do domu. Mal totiž tvrdiť, že nikomu nedôveruje a jediné, čo požadoval bola prítomnosť jeho nadriadeného. Ten ho napokon spolu s ostatnými kolegami presvedčil a po takmer 5 hodinách im otvoril. Žena, ktorá mala z domu ujsť skončila v nemocnici. "V pondelok v podvečerných hodinách bola do našej nemocnice privezená pacientka s povrchovými poraneniami. Naši lekári ju ošetrili, urobili všetky potrebné vyšetrenia," informovala hovorkyňa UNB Eva Kliská. 

Keďže nebola potrebná jej hospitalizácia, po vyšetreniach išla domov. Čo sa presne v dome stalo a čo predchádzalo mužovmu konaniu sa zatiaľ nevie. Napriek tomu, že policajt nebol v službe, sa prípadom zaoberá aj inšpekcia ministerstva vnútra. "Vzhľadom na počiatočné štádium vyšetrovania, vykonávané úkony a citlivosť celého prípadu, nie je v súčasnosti možné poskytnúť žiadne bližšie informácie," vyjadrila sa Petra Friese, hovorkyňa Úradu inšpekčnej služby MV SR. 

Nezhody medzi partnermi môžu mať podľa psychológa negatívny vplyv najmä na deti, ktoré boli počas incidentu zabarikádované s otcom. "Táto úzkosť sa môže prejaviť vo vzniku napríklad nejakej duševnej choroby alebo postupnej neurotizácie, alebo nejakých porúch správania, alebo porúch v sexuálnom vývoji vo vzťahu, teda k tomu otcovi," vysvetlil Dušan Kešický, psychológ. 

Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre podozrenie zo spáchania trestných činov týrania blízkej a zverenej osoby a nebezpečného vyhrážania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy