Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Posledná rozlúčka so zástupcom školy vo Vrútkach: Bol to úžasný človek
Zdielať na

Posledná rozlúčka so zástupcom školy vo Vrútkach: Bol to úžasný človek

VRÚTKY / Stovky ľudí sa v piatok prišli navždy rozlúčiť s hrdinom Jaroslavom Budzom, ktorý pôsobil na spojenej škole vo Vrútkach ako zástupca riaditeľky. Celé Slovensko pozná tragický príbeh tohto 62-ročného muža, ktorý zahynul, keď sa snažil ochrániť druhých. Všetci, ktorí ho poznali osobne, hovoria, že to bol úžasný človek.

Jaroslava Budza na poslednej ceste na cintoríne vo Vrútkach odprevadili jeho kamaráti a známi, nechýbali kolegovia a študenti, ktorých učil ešte v tomto školskom roku. A aj bývalí gymnazisti, ktorí zmaturovali pred mnohými rokmi. Samozrejme, najväčší žiaľ prežívajú jeho najbližší.

"Najmä keď si pomyslím, že ešte mal takú malú dcérku, ktorej bude chýbať," hovoria účastníci pohrebu. "Dcéru nám učil, potom syna. Sme si poplakali, keď sme sa to dozvedeli. Je to hrozné," pokračujú trúchliaci. Mimoriadne obľúbený učiteľ obetoval svoj život, keď chcel zabrániť nešťastiu. Zomrel po útoku 22-ročného Ivana, ktorý do školy vtrhol s nožom v ruke.

"On bol s prírodou spätý. My sme s ním chodili aj na turistiku. Bol aj môj kolega. Hrávali sme volejbalové turnaje spolu," opísala Jaroslavova kolegyňa. Všetci na neho spomínajú ako na učiteľa, ktorý priam žil svojim povolaním. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy