Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Školu v Žabokrekoch nad Nitrou zatvorili. Riaditeľke sa niekto vyhráža, bojí sa o život
Zdielať na

Školu v Žabokrekoch nad Nitrou zatvorili. Riaditeľke sa niekto vyhráža, bojí sa o život

ŽABOKREKY NAD NITROU / V Žabokrekoch nad Nitrou starosta zavrel tamojšiu základnú aj materskú školu. Dôvodom je podľa neho bezpečnostná hrozba. Na sociálnej sieti sa totiž množia útoky na riaditeľku školy, ale aj niektorých zamestnancov. Tí odmietli nastúpiť do práce. Prípad už rieši polícia. Riaditeľka vyhlásila, že sa bojí o život.

"V piatok som pochytila paniku, lebo tam bolo napísané, že hadovi treba odťať hlavu a za toho hada sa považujem ja. Rodina ma nechcela ani pustiť do roboty," vyjadrila sa Václava Juríková, riaditeľka školy Žabokreky nad Nitrou. Takýto komentár si riaditeľka prečítala na sociálnej sieti. Útoky na jej adresu sa tu podľa jej slov neustále stupňujú. "Sledujú ma," skonštatovala Juríková.

Situácia vyvrcholila minulý piatok, kedy školu museli dokonca strážiť policajti. Vzápätí starosta podal trestné oznámenie. "Dostal som list, v ktorom sa pani riaditeľka aj niektorí zamestnanci boja o svoju bezpečnosť a odmietajú nastúpiť do práce," prezradil starosta obce Žabokreky nad Nitrou Cyril Cabadaj.


"Panujú obavy o bezpečnosť detí," povedala Juríková. Starosta neváhal a základnú aj materskú školu dal okamžite zavrieť. "Dôvodom je bezpečnostné riziko," vysvetlil Cabadaj. "Ja sa bojím o život," vyjadrila obavy Juríková. "Polícia prijala trestné oznámenie. Situáciu vyhodnocujeme a prijali sme opatrenia," uviedol hovorca KR PZ Pavol Kudlička.

Starosta aj riaditeľka podľa ich slov vedia, kto za útokmi stojí. Jeho meno však prezradiť nateraz nechcú. "Vzhľadom k prebiehajúcemu vyšetrovaniu sa k tomu nebudem vyjadrovať. Obavy tu boli a stále sú," dodal Cabadaj. To, kedy školu otvoria, nie je jasné. Je možné, že zostane zatvorená až do konca školského roka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy