Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
V pondelok čaká vládu ďalší protest. Nespokojní trhovníci zablokujú diaľnicu do Bratislavy
Zdielať na

V pondelok čaká vládu ďalší protest. Nespokojní trhovníci zablokujú diaľnicu do Bratislavy

SLOVENSKO / Mestá a obce rušia na základe vyhlásenia vlády hromadné akcie, kde by bolo viac ako tisíc ľudí a to je pre predajcov, ktorí pracujú sezónne, likvidačné.

Jarmočníci písali aj list premiérovi doteraz sa ale odpovede nedočkali. Trhovníci predávajú len v sezóne tá začína v máji a končí v decembri."My sme teraz v situácii že sme 16 mesiacov bez príjmu keď berieme do úvahy vyhlásenie premiéra že nepovolí akcie nad 1000 ľudí," povedal predajca."Mestá aj obce ak je tento limit nemôžu zorganizovať žiadne akcie," skonštatoval druhý."Jarmočníci nemôžu predávať tovar čiže akoby sme mali zákaz podnikania," posťažoval si nespokojný predajca.

​Samosprávy akcie, kde by mohlo byť viac ako 1000 ľudí, organizovať až do konca roku nemôžu. "Samozrejme nebudú venovať čas tomu, čo je zakázané takže to zrušili až po vyhlásení vlády," uviedol predajca Kudiak.


Jarmočníci vyzvali premiéra aby s nimi rokoval, zatiaľ ale žiadnu reakciu nemajú .V pondelok ráno sú tak rozhodnutí blokovať diaľnicu z Trnavy do Bratislavy. "Tí ľudia, ktorí pôjdu do práce a budú našim protestom obmedzení nech si uvedomia že my iba bojujeme za to aby sme tiež do práce mohli ísť," uzavrel Kudiak.

Pred týždňom sa v Bratislave protestovalo znova proti vláde Igora Matoviča. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy