Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Chcel zavraždiť kamaráta, teraz za to bude pykať. Takýto trest naparil súd 33-ročnému Andrejovi
Zdielať na

Chcel zavraždiť kamaráta, teraz za to bude pykať. Takýto trest naparil súd 33-ročnému Andrejovi

BANSKÁ BYSTRICA / Chcel zavraždiť kamaráta a teraz bude za to pykať vo väzení. Okresný súd v Banskej Bystrici odsúdil za pokus o vraždu 33-ročného Andreja. Stalo sa to v lese začiatkom vlaňajšieho decembra. Tomáš aj napriek viacerým hlbokým ranám dokázal svojmu vrahovi utiecť.

Do lesa nad Maštincom ho vylákal v noci. Bývalí kamaráti sa stretli pod zámienkou vrátenia peňazí. Tých sa ale 19-ročný Tomáš nedočkal, kamarát ho totiž miesto toho surovo napadol. 33-ročný Andrej útočil zozadu a bodol ho do krku.

Ďalšie rany nasledovali, keď sa tínedžer pokúšal utiecť. Aj napriek hlbokým ranám na hlave a krku dokázal vrahovi ujsť do dediny, preskočil plot a búchal na dvere domu. "Búchal na dvere, bol krvavý a dorezaný," povedal svedok.

Podľa obžaloby bol mladíkov stav taký vážny, že by bez okamžitej operácie neprežil. 33-ročný útočník, ktorého motívom bola pomsta, skončil na lavici obžalovaných. Pred sudcom banskobystrického okresného súdu tvrdil, že všetko ľutuje. "Urobil vyhásenie a skutok oľutoval, bola tam aj znížená príčetnosť," uviedol prokurátor Rastislav Remeta.

Za vraždu v štádiu pokusu mu pritom hrozil 15- až 20-ročný trest. Priznanie a ľútosť zrejme pomohli. Po rozhodnutí sudcu Andrej strávi za mrežami podstatne kratší čas. "Rozsudok zákonný a správny, odsúdil ho na 10 rokov," informoval Remeta. "Zohral úlohu vek, ľútosť, priznanie pre prevenciu generálnu je to dostatočné," skonštatoval obhajca Peter Múkera. Ani jedna zo strán sa proti sudcovmu rozhodnutiu neodvolala. 10-ročný trest je tak právoplatný. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy