Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Smrť učiteľa z Vrútok sa dotkla aj desaťročnej Ester. Na pietne miesto mu priniesla dojímavý list
Zdielať na

Smrť učiteľa z Vrútok sa dotkla aj desaťročnej Ester. Na pietne miesto mu priniesla dojímavý list

VRÚTKY / V očiach obyvateľov Vrútok je učiteľ matematiky a chémie Jaroslav Budz hrdinom, tým je však aj pre celé Slovensko. Skromný a obľúbený učiteľ prišiel zákerne o život rukou útočníka, keď v škole chránil deti a svoju kolegyňu.

Ľudí obrovská tragédia mimoriadne zasiahla stále stále chodia pred školu a zapaľujú sviečky. "Je to veľká tragédia že sa takýmto spôsobom dostal na druhý svet," hovoria ľudia. 

Desaťročná Ester, ktorú sme včera ráno stretli pred školou mala práve narodeniny. do školy kde sa tragédia stala síce nechodí, no smrť učiteľa zasiahla jej štvrtácku dušu. K fotke učiteľa položila list. "Prišiel som neskoro večer a ona to už mala napísané, takže Esterka vám môže povedať, že čo tam bolo," hovorí Ester. "Že mi je to veľmi ľúto a že urobil dobrý skutok," povedala štvrtáčka Ester. 

Takýto človek, ktorý niečo takéto niečo urobí, nie je hrdinom len pre školu, ale pre celé Slovensko. Celý pedagogický zbor, ale aj deti chodia nakupovať do potravín oproti škole. Všetky predavačky Jaroslava poznali. Aj v deň, keď ho bývalý žiak školy dobodal na smrť bol v potravinách.

"Bol to veľmi milý, obľúbený človek, bol si kúpiť jeho každodenné noviny a marsky," spomína predavačka Majka. S jeho smrťou sa Vrútočania ťažko vyrovnávajú. V 7-tisícovom meste pozná takmer každý každého. "My sme boli ako taká veľká rodina, deti plačú, sú z toho smutné, lebo bol to veľmi dobrý profesor," dodala Majka. 

"Vyšetrovanie tohto mimoriadne citlivého prípadu venujeme naďalej maximálnu pozornosť, pokračujeme vo vykonávaní procesných úkonov, viac informácií nateraz nie je možné poskytnúť," informuje policajná hovorkyňa Jana Balogová. 

Z úcty k pánovi učiteľovi Jaroslavovi Budzovi budú v pondelok na základných a stredných školách v regióne Turca vyvesené smútočné zástavy. A učitelia aj žiaci prídu na vyučovanie v čiernom oblečení. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy