Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Diskotéky a párty po novom. Aké budú pravidlá?
Zdielať na

Diskotéky a párty po novom. Aké budú pravidlá?

BRATISLAVA / Majitelia diskoték zatiaľ s otváraním klubov váhajú. S uvoľňovaním opatrení preto začínajú párty a diskotéky najmä pod holým nebom. Žiadne strkanie, stúpanie na nohy alebo obliatie nápojmi. A telo na telo môžu zatiaľ tancovať spolu iba partneri.

Párty po koronavíruse budú mať trošku inú podobu. Už si nestačí vyleštiť iba tanečné topánky a vyobliekať sa. Dôraz sa kladie na čistotu rúk. "Máme na každom kroku dezinfekciu, rovnako pri podávaní všetkých jedál, nápojov," vraví eventová manažerka Mirka Vaceková. 

Priestor na tancovanie ohradili organizátori páskami, aby dodržali dvojmetrový odstup. "Toto pravidlo sa netýka osôb zo spoločnej domácnosti respektíve partnerov," podotýka hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva Daša Račková. 

Na takomto parkete si tanečníci rozhodne nebudú šliapať po nohách. "Práveže je to ešte lepšie by som povedala. Konečne si môžeme zatancovať, lebo keď bývali tlačenice, nemohli sme sa hýbať, ale teraz si hovorím, že super," vraví spokojný pár. 

S nápadom opáskovať dvojmetrové rozostupy prišli organizátori diskotéky v Oravskej Lesnej minulý týždeň a hneď sa aj ujal na ďalšej akcii, kde hral takisto DJ Milan Lieskovský. "To vystrelilo úplne šialene, asi veľa ľudí to videlo, že to tak dopadlo," hovorí Lieskovský. 

No a kým majú tanečníci svoj priestor, DJom naopak chýba blízkosť ľudí. Na párty môže byť maximálne 100 osôb a aj v súvislosti s týmto opatrením vznikla pre organizátorov ďalšia povinnosť. "Máme menný zoznam tých, ktorí sa registrovali vopred a aj tých, ktorí prídu priamo na miesto, tak si tiež robíme menný zoznam," vysvetľuje Vaceková

Súvisiace články

Najčítanejšie správy