Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Goga v rozhovore pre TV JOJ: Nebolo to naschvál, zabudol som, že som ten papier robil
Zdielať na

Goga v rozhovore pre TV JOJ: Nebolo to naschvál, zabudol som, že som ten papier robil

BRATISLAVA / Vládny poslanec si sype popol na hlavu. V rozhovore pre televíziu JOJ vysvetľoval, ako to bolo s jeho firmou, ktorú, ako tvrdí, zabudol uviesť do majetkového priznania. Zároveň sme sa ho pýtali aj na jeho spoločníka, ktorý rakúskym novinárom tvrdil, že 3 a pol milióna respirátorov našiel zázračne v opustenom sklade na Slovensku.

"Včera som bol vo Viedni a urobil som všetky kroky k vystúpeniu z tej firmy a aj dokážem, že vlastne tá firma minulé roky má nulový obrat. To znamená, že nič nerobí," vraví poslanec NR SR za Sme rodina Ľudovít Goga. 

Ja nie som podstatný. Nejde ani o môjho rakúskeho obchodného partnera. V tomto prípade ide o útok na Sme rodina. Tvrdí poslanec.

Pozrite si celý rozhovor s poslancom: 

​Jeho stranícky šéf a nevlastný brat je za to, aby sa z tohto omylu zodpovedal pred parlamentným výborom. Jedným dychom však dodáva, že zabudnúť mohol, lebo aj on sám má podobnú skúsenosť.

"Mám 50 firiem, alebo som mal 50 firiem. Aktívnych mám tiež nejakých 20. Tiež viem, že mi to trvalo, keď som to pôvodne dával do poriadku. Tiež sa mi mohlo stať, našťastie sa mi nestalo, ale sa mi mohlo stať, že som na nejakú jednu zabudol," hovorí predseda strany Sme rodina Boris Kollár. 

Na otázku, z koľkých firiem musel odísť, keď na túto jednu zabudol, poslanec Goga odpovedal, že asi z dvoch troch. 

Aktívna spoločnosť

Novinári však zistili, že spomínaná spoločnosť je stále aktívna. Prevádzkuje tri predajne s mobilami na letisku vo Schwechate a vo Viedni. A nielen to.

"Dokonca sme získali dokument z rakúskeho súdu, v ktorom v januári tohto roku priamo pán poslanec Goga žiada rakúsky súd o zmenu sídla tejto spoločnosti," hovori Tomáš Madleňák z Investigatívneho centra Jána Kuciaka. 

"Ja sa všetkým ľuďom ospravedlňujem, ale ja som povedal, naozaj som zabudol, že ten papier som robil. Ešte raz hovorím. Našiel som, v taške som našiel prvý papier," tvrdí Goga. 

Podozrivý predaj respirátorov

Zhodou okolností, to bol práve papier s logom Sme rodina. Ďalším problémom je jeho rakúsky spoločník s egyptskými koreňmi. Po prepuknutí koronakrízy zákazníkom rozdával, ale aj predával respirátory. Novinárom povedal, že ich má 3 a pol milióna.

"Rakúskemu bulváru tvrdil, že ich zázračným spôsobom našiel v sklade nepoužívanej firmy na Slovensku," informuje Madleňák. Poslanec si myslí, že jeho spoločník 3 a pol milióna respirátorov ani nemal. A už vôbec nie zo Slovenska. Dokázať to ale nevie.

Redaktor TV JOJ: Vy ste sa ho nepýtali, že prečo hovorí, že má zo Slovenska tie rúška?

Goga: Nie. To som sa ho nepýtal, to je jeho obchodná politika. To, čo si on robí, mňa už teraz nezaujíma."

Jedným problémom je teda poslancov spoločník a jeho zázrakom nájdené rúška na Slovensku. Druhým problémom je fakt, že poslanec zabudol, že s ním má firmu. "Nebolo to urobené naschvál, keď dokážem, že tá firma naozaj nič nerobila, tak bude vlastne jasné, že to bola naozaj moja zábudlivosť," bráni sa stále poslanec. 

Poslanec dobre vie, že v tomto prípade ho zábudlivosť môže vyjsť až na 25 tisíc eur. Parlamentný výbor mu totiž môže odobrať až 6 poslaneckých platov.

Pozrite si súvisiacu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy