Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Slovák pricestoval zo zahraničia, no štátnu karanténu odmietol. Toto mu hrozí za porušenie pravidiel
Zdielať na

Slovák pricestoval zo zahraničia, no štátnu karanténu odmietol. Toto mu hrozí za porušenie pravidiel

SIHLA / Pricestoval zo Švajčiarska, no štátnu karanténu odmietol. Peter zo Sihly aj napriek hrozbe vysokej pokuty odišiel zo štátneho zariadenia v Liptovskom Jáne. Zavrel sa vo svojom dome a je rozhodnutý prečkať dva týždne tam.

Všetko sa to začalo videom, ktoré zverejnil na sociálnej sieti Peter zo Sihly. Ten ho nakrútil v aute cestou zo štátnej karantény, ktorej sa odmietol podrobiť. Našli sme ho v jeho dome na Horehroní, kde trávi čas po svojvoľnom odchode zo zariadenia v Liptovskom Jáne. "Po dvoch hodinách som si povedal, že dosť, nebudú ma tu držať," povedal repatriant Peter.

Tri mesiace bol vo Švajčiarsku. Pracoval tam na stavbách v Zürichu, na Slovensko sa rozhodol vrátiť za svojou rodinou. "Tu som bez mobilnej aplikácie, môžu ma sem chodiť kontrolovať aj každý deň, tu ma nájdu na adrese," vyjadril sa Peter.

V Sihle už za ním boli aj policajti. Za odchod z karanténneho zariadenia mu teraz hrozí pokuta. Rieši to už Regionálny úrad verejného zdravotníctva. "Určite nič platiť nebudem, ja som slobodný človek, nech mi pošlú aj na 10 tisíc pokutu, nič nezaplatím, nemám dôvod. Mám tu nejaké práva, sme ľudia a nie potkany," zdôraznil Peter. "Preverili sme to a bol upozornení, čo mu hrozí za nerešpektovanie a bolo to posunuté na Úrad verejného zdravotníctva na ďalšie konanie," uviedla hovorkyňa KR PZ BB Mária Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy