Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Za príbuznými i na nákupy. Ľudia využili 24-hodinovú návštevu Maďarska
Zdielať na

Za príbuznými i na nákupy. Ľudia využili 24-hodinovú návštevu Maďarska

BRATISLAVA / Rušno bolo na slovensko-maďarskej hranici. Mnohí už využili možnosť 24-hodinovej návštevy našich južných susedov. Niektorí šli nakupovať, iní za rodinou či priateľmi. Samozrejme, každý potrebuje tlačivo o prekročení slovenskej hranice.

"My sme už aj včera čakali, že prídu zákazníci zo Slovenska, a potom že nie," povedala Barbara Tóth zo záhradkárstva v Komárome. Podvečer maďarská strana zverejnila rozhodnutie. Vďaka nemu sa štáb TV JOJ do Komáromu dostal už aj cez maďarských policajtov. S tlačivom o prekročení štátnej hranice a naskenovaní občianskych preukazov.

Od polnoci parkoviská pred obchodmi a nákupnými centrami zapĺňajú už aj autá so slovenskými EČV. Obchod so záhradkárskymi potrebami je v tomto období jeden z najnavštevovanejších. "Áno už chodia, chvála Bohu, teraz najviac hľadali postreky, ktoré u vás nedostať, chýbali nám zákazníci zo Slovenska, veruže," pokračuje Tóth.

Predpoludním bola na hraničnom priechode plynulá premávka, s koncom pracovnej doby začala hustnúť. Skutočný nápor návštevníkov Maďarska v smere zo Slovenska bude zrejme cez víkend.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy