Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Policajti zatýkali policajtov. Mužov zákona zadržala priamo na oddelení v Partizánskom NAKA
Zdielať na

Policajti zatýkali policajtov. Mužov zákona zadržala priamo na oddelení v Partizánskom NAKA

OKRESY PARTIZÁNSKE A PRIEVIDZA / V Partizánskom v utorok zatýkali policajtov. Pre troch mužov zákona si priamo na oddelenie prišli ich kolegovia z NAKA. Urobili tak v rámci rozsiahlej akcie zameranej na rozbitie organizovanej skupiny autičkárov. V rukách policajtov skončil aj pracovník kontroly originality, či zamestnanec okresného úradu.

Všetko sa to odohralo v utorok ráno pred okresným riaditeľstvom policajného zboru v Partizánskom. Do budovy vošli desiatky mužov zákona z Národnej kriminálnej agentúry. Rozbehli jednu z najväčších akcií v tomto roku. Policajti z NAKA podľa našich informácií zasahovali na tunajšej kriminálke.

Zadržať mali dvoch kriminalistov a jedného vysokopostaveného funkcionára. Toho vyviedli von v putách. "Som nemilo prekvapený z toho, čo sa deje, ale ak to bude pravda, tak je to dôkaz, že polícia robí poriadky vo svojich radoch," zhodnotil primátor mesta Partizánske Jozef Božik.

Dôvodom utorkovej razie majú byť podľa našich informácií kšefty s autami. Túto verziu potvrdzovali aj ďalšie kroky policajtov. Tí vzali v putách aj pracovníka kontroly originality a na okresný úrad si prišli pre muža, ktorý je podozrivý z toho, že skupine pomáhal legalizovať autá. "Môžem potvrdiť, že zadržali aj jedného zamestnanca okresného úradu v Prievidzi. Viac informácií nemôžem poskytnúť, lebo vo veci prebieha vyšetrovanie," uviedol Igor Vavro, prednosta okresného úradu Prievidza.

​To ale nebolo všetko. Policajti zasahovali aj v Prievidzi. Tu zaisťovali autá a zatýkali autičkárov. Jedného zadržali aj v Novákoch. V priemyselnom areáli neďaleko Novák policajti objavili desiatky áut a množstvo náhradných dielov.

Na mieste zasahovali aj policajti zo susedného Rakúska a z Interpolu. Podľa našich informácií z prostredia vyšetrovania si skupina v Rakúsku vytipovala auto. Na Slovensku také isté ukradla, sfalšovala doklady a vyrobila tzv. dvojičku. V putách malo skončiť 12 ľudí. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy