Polojasno
12°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Keď nemôže hora k Mohamedovi... Tak prišlo Spievankovo za deťmi do nemocnice
Zdielať na

Keď nemôže hora k Mohamedovi... Tak prišlo Spievankovo za deťmi do nemocnice

BRATISLAVA / Hudobno zábavný projekt Spievankovo spoločne s Televíziou JOJ vo štvrtok v Národnom ústave detských chorôb v Bratislave nepotešili len lekárov a ľudí z prvej línie, ktorým odovzdali 250 ochranných respirátorov. Urobili milé gesto aj pre tých najmenších. Po dlhých týždňoch pobytu v nemocnici si mohli pozrieť naživo koncert svojich obľúbencov priamo z balkónov.

V Národnom ústave detských chorôb v Bratislave sa nachádzalo 120 detí a pozerali z balkóna. Deti sú pre pandémiu zatvorené dlhé týždne najmä na onkológii s jedným rodičom. 

"Väčšinou ten, čo zostal doma, nemôže prísť na oddelenie.Sú zatvorené školy a nemáme klaunov. Čiže ten zážitok je limitovaný a je to veľká pomoc pre deti," povedal hovorkyňa ústavu detských chorôb Zuzana Čižmáriková.

Nadácia TV JOJ podporuje nemocnicu už niekoľko rokov a zapojila sa aj v tomto náročnom čase. "My sme priniesli respirátory pre dospelákov doktorov, na ktoré sa zbierali aj diváci TV JOJ tým, že si zakúpili lístky na náš online koncert, ktorý odvysielala televízia na svojom portále joj.sk," povedala Mária Podhradská zo Spievankova.   Zo sumy vyzbieranej z predaja lístkov sa televízii JOJ podarilo zakúpiť 250 ochranných respirátorov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy